Szuperhősök Világa

Szuperhősök Világa

Törölt Marvel produkciók

2023. november 08. - Egy Képregény fan

Törölt Marvel filmek és sorozatok

 

Tudtátok, hogy Avi Arad miatt nem adták ki az első Fantasztikus Négyes filmet? Vagy azt, hogy a Baljós Hatos film részben a Vadföldön játszódott volna? Vagy, hogy Del Toro és Gaiman dolgoztak egy Doctor Strange filmen?

Halihó! Az utóbbi hónapokban elég kevés előzetest kaptunk és a Marvel Studios nem vett részt a nagyobb eseményeken se, szóval nem volt túl sok minden, amit írni lehetett blogra. Ezért úgy gondoltam érdemes lenne valami nagyobb posztot írni ide és tekintve, hogy a DC-s testvércsoportba már írtam egy hasonló posztot, úgy döntöttem a Marvel filmekről is fogok írni egyet.
Szóval itt van egy elég hosszú lista olyan Marvel filmekről és sorozatokról, amiken dolgoztak, de végül soha nem készültek el vagy adták ki őket.marvel_logo_svg_1.png

 

Marvel Studios és Marvel Television:

  • Dazzler:
    A 80-as években Gary Goddardot felkérték, hogy írjon egy szkriptet, amiben Dazzler, magyar nevén Káprázat lenne a főszereplő. Mikor ideiglenes rendezőnek behozták John Dereket, a befeketetők kihátráltak a projekt mögül.
  • She-Hulk:
    A 90-es években terveztek csinálni egy filmet, amiben She-Hulk lett volna a főszereplő. Larry Cohant kérték fel a film írására és rendezésére. Egy éven belül be is jelentették, hogy Brigitte Nielsen fogja játszani a főszerepet. Habár csináltak képeket Nielsenről She-Hulkként és Jennifer Waltersként is, a film végül nem készült el.
  • Deathlok:
    A 90-es években felkérték Randell Frakest, hogy írjon egy Deathlok filmet, de a projekt nem haladt előre.
    A Paramount 2001-ben vette meg a filmes jogokat és felvették Lee Tamahorit rendezőnek, valamint Stu Zichermant és Raven Metznert íróknak. Avi Arad és Steven Paul voltak a film producerei.
    2004-ben David Self elkezdte újraírni a filmet, míg fontolgatták, hogy Paul McGuigan vegye át a rendezői széket, aki Robert Downey Jr.-t szerette volna a főszerepre.
  • Charles Band Doctor Strange filmje:
    A 90-es években Charles Band birtokolta Doctor Strange filmes jogait, de még azelőtt lejárták a jogok, hogy elkezdhették volna a film készítését.
    Ahelyett, hogy kukázták volna a projektet, C. Courtney Joynert vették fel, hogy átírjon benne bizonyos dolgokat, így a film Doctor Mordrid címmel jelent meg.
    Később Joyner tagadta az állításokat, miszerint eredetileg egy Doctor Strange filmet akartak csinálni.
  • Vasököl:
    2000-ben a Marvel elkezdett dolgozni egy Vasököl filmen, amiben Ray Park játszotta volna a főszerepet, aki elég sok Vasököl képregényt olvasott el, hogy felkészüljön a szerep eljátszására.
    A film írására John Turmant kérték fel és Kirk Wong rendezte volna.
    Wong otthagyta a projektet nemsokkal a forgatás kezdete előtt. Egy évvel később Steve Carr vette át a rendezői feladatokat, de 2007-ben félre kellett tennie a projektet időegyeztetési problémák miatt. Eredetileg 2004-re jelentették be a filmet, majd eltolták 2006-ra.
    2009-ben a Marvel elkezdett írókat felvenni, hogy filmeket írjanak a kevésbé ismertebb karaktereikről, mint Vasököl, Fekete Párduc, Doctor Strange, Nighthawk és Vízió.
    2010-ben Rich Wilkies írt egy szkriptet, de ebből nem lett semmi.
    2013-ben bejelentették, hogy Vasököl Netflix sorozatot fog kapni és hacsak nem lesz írtó sikeres, akkor valószínűleg nem fognak róla mozifilmet csinálni.
  • Guillermo del Toro Doctor Strange filmje:
    Valószínűleg erről a listáról ennek a projektnek a kukázása a legsajnálatosabb. 2007-ben Guillermo del Toro dolgozott egy Doctor Strange filmen. A film olyan ötleteken alapult volna, amik akkor merültek fel mikor Guillermo del Toro Neil Gaimannel beszélgetett.
    A film nem készült el, mert a stúdiót nem érdekelte ekkoriban.
    A történet az 1920-as években kezdődött volna. Stephen Strange egy alkoholista és kirúgott orvos, aki a misztikus művészetekhez fordul mikor mélypontra ér, majd a Legfőbb Varázslóvá válik. A film a jelenben játszódott volna és arról szólt volna, hogy Strange, hogyan próbál beilleszkedni a változó világba, tekintve, hogy ő máshogy érzékeli az időt.
  • Nick Fury:
    2006-ban felvették Andrew W Marlow-et, hogy írjon egy szkriptet egy Nick Fury filmhez. A történet Steranko "Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D." c. képregénysorozatán alapult és szerepelt benne a Helihordozó.
    Samuel L. Jackson castingolása után szó volt róla, hogy átszabják kicsit a filmet, hogy passzoljon a színészhez, de azóta se történt semmi se.
  • The Hands of Shang-Chi:
    2001-ben bejelentették, hogy elkezdtek dolgozni egy filmen, "The Hands of Shang-ChI: Master of Kung Fu" címmel, amit Stephen Norrington rendezett volna. Norrington szerint ez egy igazi harcművész film lett volna, nem csak egy harcművészetet tartalmazó film. 2004-ben Ang Lee producerként csatlakozott a projekthez.
    2005-ben bejelentették, hogy Stan Lee producerként fog dolgozni a filmen a Dreamworksszel. A rendezői feladatokat átvette Yuen Woo-ping, aki Bruce C. McKenna szkriptje alapján dolgozott.
    Ebből se lett semmi, de végül Shang-Chi mégiscsak kapott egy filmet.
  • Szökevények:
    2008-ban a Marvel Studios-nál dolgoztak egy Szökevények filmen, amit Brian K. Vaughnan írt. 2010-ben Drew Pearcet bízták meg a film újraírásával és Peter Sollettet vették fel rendezőnek. Még ebben az évben félretették a filmet a Boszúállók miatt és a harmadik Fázisra halasztották a megjelenését.
    2014-ben mikor Feige bejelentette a 3. Fázis darabjait, abban nem szerepelt már a Szökevények projekt. Feige elmondta, hogy habár fontolgatták a dolgot, de nem fért bele a tervbe.
    2016 augusztusában bejelentették, hogy a Marvel Television átveszi a projektet és egy sorozatot készítettek belőle, ami 3 évadot élt meg.
    2023-ban a "Reign of the MCU" c. könyvből kiderült, hogy az, ami megakadályozta a film elkészülését az Ike Perlmutter volt, aki szerint ezzel nem lehetett volna elég játékot eladni.
  • A Galaxis Őrzői előzmény one-shotok:
    James Gunn az első GotG film karaktereit eredetileg one-shotokban tervezte volna bemutatni, amik a film előtt mentek volna a mozikban. Le is forgattak jeleneteket a Mordály és Groot epizódhoz és megmutatták ezt az SDCC-n. Ebben Alan Tudyknak is volt szerepe.
    Végül törölték a tervet.
  • Drax és Mantis film:
    2020-ban Bautista felfedte, hogy Gunn felvázolt egy Drax és Mantis karaktereire fókuszáló filmet, de az nem fog elkészülni 5 éven belül.
    Valószínűleg a Karácsonyi Különkiadásról volt szó itt, de Bautista még a projekt bejelentése után is úgy beszélt róla, mintha egy másik produkció lenne.
  • Embertelenek mozifilm:
    Kevin Feige 2014-ben bejelentette, hogy a Marvel Studios dolgozik egy Embertelenek filmen, ami a harmadik Fázis részeként jött volna ki, 2018 novemberében.
    Ezt nem Feige akarta, hanem Ike Perlmutter erőltette, aki akkoriban még a Marvel Entertainment feje volt. Perlmutter a 2010-es évek elején kitalálta, hogy az MCU-nak kell egy saját X-Men, de mivel nem rendelkeznek a mutánsok jogaival, így az Embertelenek sztoriját alakítják, majd át. Ezt a képregényekben 2013-ban, az Infinity eseménnyel el is kezdték. Az Embertelenek elkezdték átvenni a mutánsok helyét a Marvel univerzumban, ami nem tetszett a rajongóknak.
    Végül Feige megkerülte Perlmuttert és a Marvel Studios elszakadt a Marvel Entertainmenttől, azaz Perlmutternek nem volt már beleszólása a filmes dolgokba. Miután a Marvel Studiosnak sikerült alkut kötnie a Sonyval, hogy Pókember az MCU részévé válhasson, fel kellett szabadítani egy helyet Hazatérésnek. Emiatt az Embertelenek filmet eltolták, majd jegelték, majd később a Mavel Television vette át a projektet, akik elkészítették a mai napig egyik legrosszabbnak tekintett Marvel sorozatot.
    Az Embertelen franchise ezzel elkezde a haldoklását és 2018-ban a képregényekben is megszabadultak a legtöbbtől, a "Death of the Inhumans" c. történettel, ahol Vox végzett az összes Univerzális Embertelennel és Új Arctillan körülbelül 4000 lakosával. Jelenleg körülbelül egy tucat fontosabb embertelen van életben az univerzumban.
  • Szellemlovas sorozat:
    2019 májusában bejelentették, hogy Hulura fog érkezni két Marvel sorozat is. Az egyik a Helstrom testvérekre, a másik pedig Robbie Reyes Szellemlovasára fókuszált volna, de csak az előbbi készült el.
    A sorozatban Gabriel Luna visszatért volna Robbie szerepén.
    Még ugyanebben az évben jött a hír, hogy a sorozatot jegelték, majd később kaszálták.
    A sorozat Robbie Reyes kalandjait mutatta volna be, aki Szellemlovasként démonokra vadászik a Mexikói határ mentén. A sorozat főgonosza Lilith, a Démonok anyja lett volna, de mellette megjelent volna több másik klasszikus Szellemlovas gonosz is.
    A sorozat egy új TV-s történetszál, az "Adventures into Fear" része lett volna. Hulura terveztek legalább két másik horroros Marvel sorozatot is. Nem tudni pontosan mely karakterekről szóltak volna ezek a sorozatok, de pletykaként felmerült Penge, Holdlovag és Gylph neve is. Ezek a sorozatok sztoriszálai egy crossover sorozatban értek volna össze, kb úgy, mint a Defenders Saga sorozatai.
  • Seregély és Körözöttek:
    2011-ben ABC-re terveztek egy sorozatot Barbara Morsenak, azaz Seregélynek. Végül dobták a projektet és úgy döntöttek behozzák a karaktert A SHIELD ügynökei sorozatba.
    2015-ben újra elővették az ötletet és elkezdtek dolgozni egy sorozaton, aminek az AoS-ből ismert Bobby Morse és Lance Hunter voltak a főszereplők. Ezúttal "Most Wanted", magyarul "Körözöttek" címmel.
    Jeffrey Bell és Paul Zbyszewski dolgoztak a projekten.
    A pilotot leforgatták, de az ABC kétszer is dobta azt.
    A sorozat két ex-ügynökről szólt volna, akik a SHIELD segítsége nélkül próbálnak leleplezni egy összeesküvést, aminek az áldozatai lettek. Itt megjelent volna Dominic Fortune is.
  • Damage Control:
    2015-ben a Marvel TV és az ABC bejelentették, hogy dolgoznak egy komédia sorozaton, ami a Kárelhárítási Hivatallal foglalkozik. Fél órás epizódokat terveztek, amikben a Kárelhárítás túldolgoztatott és alulfizetett alkalmazottai lettek volna a főszerepben, akik a szuperhőscsaták után takarítanak.
    Ben Karlin írta a sorozatot.
    2019 végén már nem állt fejlesztés alatt a sorozat.
  • New Warriors:
    2016 nyarán a Marvel TV és az ABC bejelentették, hogy dolgoznak egy másik fél órás részekből álló komédia sorozaton, ami az Új Harcosok csapatáról szólt volna.
    10 epizódot terveztek, amiket Kevin Biegel írt.
    A csapat tagjai Mókuslány, Speedball, Debrii, Mr Immortal, Night Trasher és Microbe voltak.
    Meg is volt a casting, le is forgatták a pilotot, de nem lett belőle semmi se.
    2019-ig nem tudtak helyet találni egyik szolgáltatónál se a sorozatnak, így kaszálták azt.
    Kevin Biegel, a sorozat írója szerint a sorozat azért nem készülhetett el, mert az egyik producernek nem tetszett az, hogy meleg karakterek szerepelnek benne.
    Annó posztoltam is ezzel kapcsolatban. A posztokat ezen  és ezen a linken tekinthetiket meg. 
  • New Warriors spin-offok:
    2017-ben a pilot berendelése után a Freeform érdeklődött spin-offokkal kapcsolatban a karaktereknek.
    Értelemszerűen a sorozat kaszálása miatt ezek se készülhettek el.

 

FOX:

  • Fantasztikus Négyes 3:
    A 2007-es "A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó" c. filmnek eredetileg készült volna egy folytatása is, viszont mivel a film nem teljesített túl jól a kasszáknál, ezért a stúdió úgy döntött, hogy dobják a terveket.
    Tim Story, az első két film rendezője elmondta, hogy szívesen visszatérne a 3. és a 4. film rendezőjeként, amikre voltak is tervei. Valamint az IGN-nek elárulta, hogy szeretné, ha Djimon Hounsou játszaná Fekete Párduc karakterét a folytatásban. Végül élőszereplős formában nem játszhatta el, de Hounsou a karakter hangját adhatta egy 2010-ben megjelent mini sorozatban.
    Don Payne, a második film írója interjúkban arról is beszélt, hogy szereti az Emberteleneket, a skrullokat, a Bábmestert, a Annihilust és a Negatív Zónát, így örülne, ha ezeket adaptálhatnák.
  • Bryan Singer X-Men 3-a:
    Eredetileg Bryan Singer, az első két X-Men film rendezője rendezte volna a 3. filmet is, de 2004-ben otthagyta a projektet, hogy a "Superman Visszatér" c. filmen dolgozzon.
    A filmnek ezen verziója Jean Grey felélesztésére fókuszált volna és Magnetora, aki megpróbálja irányítani őt. Itt debütált volna Emma Frost, akinek a szerepére Sigourney Weavert akarták castingolni. A film végén Jean megölte volna magát és a lelke egy istenszerű lénnyé vált volna.
  • X-Men Kezdetek: Magneto:
    2004-ben a FOX megbízta Sheldon Turnert egy X-Men spin-off film írásával, ő pedig Magnetot választotta. Állítása szerint a film olyan lett volna, mintha "A zongorista" c. filmet kevernék az X-Men-nel. David S. Goyert vették fel a film rendezésére.
    A film 1939-től 1955-ig tartó időszakot mutatta volna be, amit az idősebb, Ian McKellen által játszott Magneto visszaemlékezésein keresztül láttunk volna. Erik először egy koncentrációs táborban találkozott volna Xavierrel, egy fiatal katonával, aki részt vett a tábor felszabadításában. Erik ezután elkezdte levadászni a náci háborús bűnösöket, akik kínozták őt és a bosszúvágy miatt Xavierrel ellenségekké váltak.
    A film főgonosza Mr Sinister lett volna.
    A filmet eredetileg 2009-ben tervezték kiadni, de később Goyer azt mondta, hogy a forgatás akkor fog elkezdődni, ha az "X-Men Kezdtek: Farkas" sikeresen teljesít a mozikban. Értelemszerűen ez nem történt meg.
    Később a filmet törölték, Magneto eredetsztoriját pedig az "X-Men: Az Elsők" c. filmben mutatták be.
  • FOX Polgárháború:
    A FOX-nál szerettek volna készíteni egy Polgárháború "adaptációt" is. A filmet Zack Stentz and Ashley Edward Miller írták. Paul Greengrass-t szerették volna a film rendezőjének.
    A filmben megjelent volna az X-Men, a Fantasztikus Négyes, Daredevil és Deadpool is.
    A történet szerint Fáklya szupernovává válik New York közepén, ezzel elég sok embert megölve, ami miatt a kormány életbe lépteti a Szuperhumánok Regisztrációját. Mr Fantasztikus a törvény mellett állt volna, míg Rozsomák a törvény ellen.
  • Gambit:
    Mielőtt a Disney felvásárolta a FOX-ot, terveztek egy filmet csinálni Gambit karakteréről, akit Channing Tatum játszott volna. A filmet Ruper Wyatt írta és Doug Liman rendezte volna. Liman a szintén el nem készült JLD film miatt otthagyta a projektet és a helyére Gore Verbinskit vették fel, aki két évvel később szintén otthagyta a projektet.
    A női főszereplő szerepére Lea Seydoux-ot akarták felvenni, aki Bella Donna Boudreauxot, Gambit ex-feleségét játszotta volna.
    Csak random érdekességképp megemlíteném, hogy Channing Tatum ott volt 2014-ben a Comic-Conon és rajta volt a csoportképen a Deadpool, az X-Men: Apokalipszis és a F4ntasztikus Négyes filmek színészeivel.
    A filmet törölték mikor a Disney felvásárolta a FOX-ot. A következő 6 X-Men projekttel is ugyanez történt.
  • Sötét Főnix folytatások:
    Simon Kinberg "X-Men: Sötét Főnix" c. filmje volt a rendezői debütálása, amit egy trilógia első darabjának tervezett. Az új trilógia az eredeti X-Men karakterek fiatalabb verzióival foglalkozott volna.
  • Új Mutánsok folytatások:
    Josh Boone és Knate Lee "Új Mutánsok" filmje eredetileg egy trilógia első darabja lett volna.
    Warlock, Karma és Sunspot apja megjelentek volna a folytatásokban, amiket szintén horror filmeknek terveztek, de másfajta horrornak, mint amilyen az első film volt.
  • X-23:
    A Logan rendezője, James Mangold dolgozott egy X-23 filmen is, amihez már egy szkript is készült.
  • Alpha Flight és Exiles:
    2017-ben Simon Kinberg bejelentette, hogy terveznek más szuperhőscsapatoknak is filmeket készíteni. Az ötletek között volt az Alpha Flight és az Exiles is.
  • Multiple Man:
    2017-ben bejelentették, hogy készítenek egy Multiple Man filmet, amiben James Franco játszotta volna a főszerepet.
  • Kitty Pryde:
    2018-ban bejelentettek egy filmet, amiben Kitty Pryde lett volna a főszereplő.
    A filmet Tim Miller rendezte volna és Brian Michael Bendis írta.
  • X-Men: Fear the Beast:
    Az Eljövendő Múlt Napjai készítése alatt Bryon Burton dolgozott egy X-Men spin-off filmen, amiben Bestia lett volna a főszereplő. A filmet John Ottman rendezte volna.
    A film a 80-as években játszódott volna és Paul Cartier, a Wendigo lett volna az antagonista. Bestia kénytelen lett volna összefogni Rozsomákkal, hogy megállítsa Wendigot. A film felvezette volna Mr Sinestert, aki több másik film főgonosza lett volna.
    Kinberg el se olvasta a szkriptet, de visszautasította az ötletet. Részben azért, mert akkoriban még tervezte rebootolni és recastingolni Logan karakterét.
  • Omega Red:
    Byron Burton és John Ottman dolgoztak egy Omega Red filmen is, ami az előbb említett Fear the Beast folytatása lett volna. Itt is felvezették volna Sinistert, aki a 80-as években tesztelgette az X-Meneket.
  • X-Force:
    A filmet még 2013-ban jelentették be és 2017-re tervezték a megjelenését. Jeff Wadlow írta és ő is rendezte volna.
    Még abban az évben Rob Liefeld kijelentette, hogy Deadpool és Kábel szerepelni fognak a filmben, majd később egy koncepciós rajz leleplezte, hogy Kábel mellett Domino, Warpath, Cannonball és Feral is a csapat tagjai lettek volna.
    Kinberg szerette volna, ha ez a film is R-kategóriás lenne, mint a Deadpool és, ha X-23 megjelenne a filmben.
    2017-ben Ryan Reynold és Joe Carnaham újraírták a filmet, majd szeptemberben Drew Goddard vette át a film írását és rendezését.
    2018 májusában még fejlesztés alatt állt a film és Rhett Reese, a Deadpool 2 rendezője megerősítette, hogy ez is R-kategóriás lesz.
  • Hellfire sorozat:
    2015-ben terveztek egy TV sorozatot, ami a Pokoltűz Klubbal foglalkozott volna. Kevesebb, mint egy évvel később leállt a sorozat fejlesztése.
  • Jeremy Slater F4ntastic filmje:
    Mindenki emlékszik a 2015-ös Fostasztikus Négyesre, de arról már kevesebb szó esik, hogy eredetileg nem lett volna olyan rossz.
    A filmet eredetileg Jeremy Slater írta, akinek a víziója sokkal fantasztikusabb volt, mint Josh Tranké, aki inkább földhözragadtabb sztorit akart.
    A Baxter Building eredetileg egy technológiai Roxfort lett volna. A filmben megjelent volna Vakodember és Galactus is. Valamint Slater megerősítette, hogy Annihilus is megjelent volna. Ő lett volna az első gonosztevő, akivel Reed Richards és Victor Von Doom szembekerülnek a Negatív Zónában.
    Slater a következőket mondta a filmről: "Annihilus és a Negatív Zóna mellett ott lett volna Doctor Doom, aki hadat üzen a civilizált világnak, Vakondember, aki szabadjára enged egy 60 láb magas genetikailag módosított szörnyet Manhattenben, kommandósok megtámadják a Baxter épületet, majd a Fantasztikus Négyesnek szembe kellett volna szállniuk egy seregnyi Doombottal, a háború által szétszakított Latvériában. A stáblistás jelenetben pedig Galactus és az Ezüst Utazó elpusztítottak volna egy bolygót. Lettek volna benne földönkívüliek, a Fantasztikocsi, egy gömbalapú HERBIE robot, aki lényegében BB-8 volt még BB-8 előtt.... A probléma az volt, hogy iszonyatosan drága lett volna."
    Slater elmondása szerint 15-20 szkriptet küldött be, mielőtt Simon Kinberg úgy döntött, hogy ő maga írja újra a filmet.

 

SONY:

  • Raimi féle Pókember folytatások:
    2007-ben elkezdték a Raimi féle 4. Pókember film fejlesztését, de akkor már egy 5. filmet is terveztek és egy 6.-ról is szó volt.
    A film írására James Vanderbilt vették fel, akit az 5. és 6. film írójának is akartak.
    2007-ben Raimi érdeklődését fejezte ki a Gyík karakterével kapcsolatban és szeretett volna foglalkozni vele. Dylan Bakert, a Curt Connorst játszó színészt érdekelte az ötlet.
    2009 végefelé John Malkovich tárgyalt a Sonyal a Keselyű karakterének eljátszásával kapcsolatban. Anne Hathaway játszotta volna Felicia Hardyt, aki nem Fekete Macskává, hanem egy új karakterré, a Keselyűnővé vált volna a filmben. Később viszont Raimi azt állította, hogy Felicia mégis Fekete Macska lett volna.
    A filmben visszatért volna Bruce Campbell, aki Mysterioként cameozott volna, akit Pókember elkap a film elején és átadja őt a rendőröknek.
    A 2023-ban megjelent "Reign of the MCU" c. könyvből kiderül, hogy Keselyű lánya külön karakter lett volna és a szerepre Angelina Joliet akarták castingolni. Ugyanezen könyv szerint a film büdzséje 400 millió dollár lett volna. Ha beleszámoljuk az inflációt, akkor ez kb 600 millió dollárba került volna. Összehasonlítáként megemlíteném, hogy egy átlagos Marvel film manapság 200 millióba kerül.
    2011-ben a Sony bejelentette, hogy a filmet törölték, mivel Raimi otthagyta a projektet, állítólag amiatt, mert nem tudta volna tartani a határidőt, anélkül, hogy az a minőség róvására menne és azért, mert nem bízott abban, hogy a film profitálna ekkora büdzsével. Raimi a szkriptnek 4 verzióját olvasta és utálta mindet.
  • Topher Grace Venom filmje:
    Eredetileg Venomnak csak kis szerepe lett volna a Pókember 3-ban, de Avi Arad úgy érezte, hogy nem csak Raimi kedvenc Pókember gonoszaival kellene foglalkozni, hanem azokkal is, akik érdeklik a modern rajongókat. Raimi eleinte nem akart foglalkozni a karakterrel, mivel hiányzik belőle az emberség, de Arad erőltette a dolgot. 2007-ben még egy spin-off filmet is bejelentettek neki, gondolva meghosszabbíthatják a franchise élettartamát, ha neki is adnak filmeket.
    Jacob Estes írt egy szkriptet, de a stúdió úgy döntött, hogy inkább más irányba viszik el a sztorit. Ekkoriban elkezdtek kételkedni abban, hogy Grace képes lenne elvinni a hátán a filmet.
    2008-ban a Sony felvette Paul Wernicket és Rhett Reeset, hogy írjanak egy új forgatókönyvet. Egyesek javasolták, hogy meg kellene tartani Gracet, mondván egy kedvelhető színész szimpatikus gonosztevő lehet, de Venom társ-alkotója, Todd McFarlene azt mondta, hogy egy Venom film nem működne a gonosztevővel a főszerepben.
    Wernick és Reese elkészítették a vázlatukat, ami utóbbi szerint realisztikus, földhözragadt és sötét ábrázolása a karakternek. 2009-re kész lett a szkript első verziója, amiben volt egy szerep, amit direkt Stan Leenek írtak. A filmben lett volna egy szekvencia mikor a szimbióta gazdatestről-gazdatestre ugrál és így extrém erőszakossá teszi az embereket.
    2009 végefelé Garry Rosst kérték fel, hogy írja újra a filmet és rendezze is. Ekkoriban már elég valószínű volt, hogy Grace nem tér vissza a szerepben.
    A franchise rebootolása miatt kukázták a projektet.
  • A Csodálatos Pókember 2 folytatása:
    A Sony eredetileg azt szerette volna, ha a Csodálatos Pókember filmekre egy egész univerzumot építenek, ami az MCU konkurenciája lett volna.
    2013-ban bejelentették a Csodálatos Pókember 3-at és 4-et. Előbbit 2016 júniusára, utóbbit pedig 2018 májusára tervezték. Alex Kurtzman, Roberto Orci és Jeff Pinker visszatértek volna a film íróiként.
    Később viszont Andrew Garfield és Mark Webb jelezték, hogy habár nagyon szívesen visszatérnének a 3. filmre, a 4.-ben már nem annyira biztosak. Webb kijelentette, hogy azt biztosan nem ő fogja rendezni.
    A Csodálatos Pókember 2 viszont nem teljesített túl jól, ami miatt az egész franchisera nagy kérdőjel került.
    A 3. filmet eltolták 2018-ra, a 4.-et pedig egy ismeretlen dátumra, de végül törölték mindkettőt.
  • Venom Vérontó:
    2012-ben a Sony még mindig szeretett volna egy Venom filmet csinálni és Josh Tranket (A Fostasztikus Négyes rendezőjét) akarták felkérni a film rendezésére, de ő otthagyta a projektet.
    2013-ban Alex Kurtzmant, Roberto Orcit és Ed Solomont vették fel íróknak. Kurtzman rendezte volna a filmet.
    2014-ben úgy tervezték, hogy a film a Csodálatos Pókember 3 után jelenjen meg.
    A CsodaPók 2 után, a Sony alkut kötött a Marvel Studiosszal arról, hogy behozzák Pókembert az MCU-ba.
    Persze a Sony nem adta fel és habár ezt a filmet törölték, végül elkészült a Venom film, amit annyira akartak.
  • Fekete Macska film:
    A Sony felvette Lisa Joy Nolant, hogy írjon egy szkriptet a filmhez.
    A film megjelenését 2017-re tervezték és a CsodaPókverzum része lett volna.
  • Pókember 2099:
    A Sony tervezett csináni egy filmet róla is, de ez se jött össze.
  • Baljós Hatos:
    2013-ban a Sony a Venom mellett bejelentett egy másik CsodaPók spin-off filmet is, ami a Baljós Hatosra fókuszált volna.
    A filmet Drew Goddard írta és rendezte volna. Elvileg a CsodaPók 2 végén felvezetett karakterekből állt volna a csapat, azaz Oki Doki, Kraven, Keselyű, Rínó, Mysterio és Zöld Manó lettek volna a csapat tagjai. Később viszont felmerült, hogy egy fokkal képregényhűbb csapatfelállást akarnak. Majd a Sonys e-mail szivárgásokkor felmerült az is, hogy Oki Doki, Homokember, Mysterio, Keselyű és Fekete Macska mellett, Pókember lett volna a csapat hatodik tagja.
    Aki biztos a csapat tagja lett volna az Oki Doki, akinek a szerepére Matthew McConaugheuyt vagy Matt Damont akarták castingolni. Homokember szerepére Tom Hardyt akarták. Emellett a filmbe szerették volna castingolni Idris Elbat, Jackie Chant, Francis McDormandet és Bryan Cranstont.
    A filmben eredetileg nem bukkant volna fel Pókember, de egy későbbi verzióban már szerepelt és meglovagolt volna egy T-Rexet a Vadföldön.
    A filmben lettek volna rések a tér-időben London, Párizs és a Vadföld között. A főgonosz egy földönkívüli szörny, Gog lett volna, akit Oki Doki megpróbál kiszabadítani és beszervezni a Baljós Hatosba.
    A film állítólag részben azért nem valósulhatott meg, mert a Sonynak nem voltak meg a Vadföld jogai. Kérték a FOX-ot, hogy adják oda nekik, mire a FOX-osok elmondták, hogy nem náluk vannak a jogok.
    A Sony-Marvel alku miatt ez is kaszát kapott, de 2017-ben bejelentettek egy másik Baljós Hatos filmet, amit a Hazatérés vezetett volna fel. Ebben a filmben már az elejétől kezdve tervezték, hogy megjelenjen a Tom Holland féle Pókember.
    2018-ban Amy Pascal kijelentette, hogy Goddard szkriptjét fogják átdolgozni a filmhez és remélik, hogy visszatér rendezőként.
  • Ezüst és Fekete:
    A Sony 2017-ben bejelentette, hogy dolgoznak egy filmen, amiben Fekete Macska és Silver Sable lettek volna a főszereplők.
    A szkriptet Cristopher Yost írta és az SSU része lett volna, ami ekkoriban az MCU része lett volna.
    Pár hónappal később bejelentették, hogy Gina Prince-Bythewood fogja rendezni a filmet és 2018-ban kezdték is volna a forgatást, de el kellett tolni. 2018-ban a Sony bejelentette, hogy törlik a filmet és mindkét karakternek adnak 1-1 saját filmet.
    A Fekete Macska film az Ezüst és Fekete szkriptjének újradolgozása lett volna, míg a Silver Sable filmhez más írót kerestek.
    Egy ideig még szó is volt róla, hogy film helyett sorozatot csinálnak róluk.
  • Nightwatch:
    2017-ben a Sony bejelentette, hogy dolgoznak egy Nightwatch filmen, amit Edward Ricourt írt. Spike Leet akarták megszerezni a film rendezőjének, akit érdekelt a projekt, de egy évre rá dobta azt.
  • Jackpot:
    2018 nyarán a Sony bejelentette, hogy dolgoznak egy Jackpot filmen. Két évvel később bejelentették, Marc Guggenheim, a karakter képregényeinek írója fogja írni ezt a projektet.
  • Olivia Wilder Póknő filmje:
    2020-ban a Sony bejelentette, hogy Olivia Wilde fogja rendezni az egyik új Marvel filmjüket, amit Katie Silberman írt volna. A film állítólag Póknő karakterére fókuszált volna.
  • Luke Cage:
    A 90-es évek elején Quentin Tarantino szeretett volna készíteni egy filmet Luke Cageről. A főszerepre Laurence Fishburnet akarta castingolni, de a képregényrajongó barátainak nem jött be a casting és azt mondták neki, hogy inkább Wesley Snipesot kellene castingolnia. Ez Tarantinonak nem tetszett és végül otthagyta a projektet, hogy a Ponyvaregénnyel foglalkozzon.
    Később, 2003-ban a Columbia Picturesnél dolgoztak egy filmen a karakterről. A szkriptet Ben Ramsey írta és John Singleton rendezte volna.
    Jamie Foxx és Tyrese Gibson neve is felmerült Cage szerepére. Dwayne Johnson, Isaiah Mustafa és Idris Elba pedig érdeklődésüket fejezték ki a szereppel kapcsolatban.
    2013-ban bejelentették, hogy a jogok visszakerültek a Marvelhez és, hogy készíteni fognak a karakterről egy sorozatot, ami két évadot élt meg.
  • Szellemlovas 3:
    2012-ben Mar Nevelidne és Brian Ryalor beszéltek arról, hogy a Nicholas Cage féle Szellemlovas filmszéria egy harmadik filmmel bővülhet, amit valaki más rendez majd. Neveldine állítása szerint Cage szerette volna tovább játszani a karaktert és a harmadik film elkészülése főként a Szellemlovas 2 sikerétől függ.
    2013-ban Nicholas Cage már azt állította, hogy kétli, hogy elkészül, de ha lesz harmadik film, akkor nem vele. Később azt állította, hogy talán van esély egy újabb Szellemlovas filmre és érdekes lenne, ha egy női Lovasról szólna a történet.
    2013-ban a jogok visszatértek a Marvelhez, 2016-ben pedig behozták a Robbie Reyes féle Szellemlovast az Agents of SHIELD sorozatba, ahol egy cameo erejéig egy másik Lovas, feltételezhetően Johnny Blaze is feltűnt.

 

Universal:

  • Namor, a Torpedó:
    97-ben Philip Kaufman elkezdett dolgozni egy Namor filmen a Marvel Studiosnak.
    Később a Saban Entertainment beszállt a projektbe. Randall Frakes vette át a projekt írását.
    2001-ben a jogok átkerültek az Universalhoz, akik felvették David Self-et a film írásához. 2004 közepe felé tervezték kiadni a filmet, de a fejllesztés megakadt, amíg el nem kezdtek tárgyalni Chris Columbusszal a film rendezésével kapcsolatban. Columbus az azt követő évben otthagyta a projektet és egy évre rá Jonathan Mostow lépett a helyébe.
    2012-ben a Marvel CCO-ja, Joe Quesada azt hitte, hogy Namor jogai visszatértek a Marvelhez, de egy évre rá kiderült, hogy nem így van.
    2014 Borys Kit, a THR újságírója azt állította, hogy Namor filmes jogai az Universalnál vannak. Egy hónappal később Kevin Feige azt állította, hogy a jogok nem az Universalnál vagy a Legendary Picturesnél vannak, de a szerződéseket át kell szervezni. 2016-ban Joe Quesada azt állította, hogy Namor jogai már a Marvelnél vannak. Feige 2017-ben egy interjúban azt állította, hogy a jogok itt elég zavarosak és Hulkéhoz hasonló a szituáció, aminek köze van az Universal terjesztési jogaihoz.
    Idén nyáron felreppentek pletykák és spekulációk arról, hogy a jogok visszakerültek a Marvelhez, de erről még nem jött hivatalos hír.
  • Hulk 2:
    Ang Lee Hulk filmjének megjelenése idején James Schamus forgatókönyvíró már tervezte a folytatást, amiben feltűnt volna a Szürke Hulk. Fontolgatta azt is, hogy a Vezető és Förtelem legyenek a film főgonoszai. A Marvel Förtelmet akarta, mivel ő tényleges fenyegetés lenne Hulkra nézve.
    Avi Arad 2005-ös megjelenést tervezett a filmnek. 2006-ban pedig megerősítette, hogy a Marvel Studios fogja pénzelni a film készítését, de az Universal fogja forgalmazni. Az Universal viszont kicsúszott az időkeretből, így a Marvelnél már el akartak szakadni Ang Lee Hulk filmjétől és egy párhuzamos univerzumbeli one-shotként akarták kezelni, míg az új film Kevin Feige szerint a Marvel Hulk franchiseának igazi kezdete kell legyen. Ezután elkezdtek dolgozni a Hihetetlen Hulk című filmen.
  • Howard, a Kacsa:
    1984-ben George Lucas bejelentette, hogy dolgoznak egy animációs Howard, a Kacsa filmen. Williard Huyuvk a rendező és Gloria Katz animációsnak akarták megtartani a filmet, de az Universallal kötött alku miatt kénytelenek voltak élőszereplős filmet készíteni, aminek az 1986-as pénzügyi bukás lett az eredménye.

New Line Cinema:

  • Penge előzmény:
    2008-ban Stephen Norrington, a penge rendezője elkezdtett dolgozni egy Penge előzménytrilgógián, amiben Stephen Dorff visszatért volna Deacon Frostként.
  • Venom:
    97-ben a New Line Cinama elkezdett dolgozni egy Venom filmen, aminek a szkriptjét David S. Goyer írta. Dolph Lundgrent pletykálták a főszerepre. A film főgonosza Vérontó lett volna.
    A filmet törölték mikor a jogok a Sonyhoz kerültek.

 

Lionsgate:

  • Fekete Özvegy:
    2004-ben a Lionsgate bejelentette, hogy dolgoznak egy filmen, ami Natasha Romanova karakterére fókuszál. David Hayer írta a filmet és ő is rendezte volna.
    Később a stúdió dobta a projektet. 2010-ben Fekete Özvegy karaktere megjelent az MCU-ban, majd 2021-be saját filmet kapott.
  • Megtorló 2:
    Annó terveztek egy folytatást a 2004-es Megtorló filmnek.
    Thomas Jane visszatért volna a filmben, amiben állítása szerint Jigsaw lett volna a főgonosz.
    Jonathan Hensleigh írta az első szkriptet, de 2006-ban otthagyta a projeket. John Dahl tárgyalt a film rendezéséről, de minőségbeli problémák miatt és mivel a stúdió nem akart sok pénzt költeni erre, otthagyta a projektet.
    2007-ben Thomas Jane is otthagyta a projektet, kreatív nézeteltérésekre hivatkozva és amiért megvágták a büdzsét.
    Walter Hill jelentkezett rendezőnek, de a stúdió elutasította. Miután elolvasta Kurt Sutter új szkripjét, Jane azt mondta, hogy nem fog hónapokat pazarolni az életéből egy filmre, amiben nem hisz. Emiatt készült el a Megtorló: Háborús Övezet c. film, ami egy reboot lett, Ray Stevensonnal a főszerepben.
  • Megtorló: Háborús Övezet folytatás:
    2008-ban, még a film megjelenése előtt, a Lionsgate elkezdte tervezgetni a Megtorló: Háborús övezet folytatását, amiben Barracuda lett volna a főgonosz.
    A filmnek nem lett túl jó a fogadtatása, így a folytatás se készült el. A jogok visszakerültek a Marvelhez és elkészült a Megtorló sorozat, Jon Bernthallal a főszerepben.
  • Ultimate War és Thor:
    2013-ban tervezték, hogy készítenek két animációs filmet, amiket egy DVD-n adnak ki. Az előbbi az azonos címmel megjelent képregénytörténetet, az utóbbi pedig Walt Simonson klaszikus Thor sztoriját adaptálta volna, habár eredetileg egy Beta Ray Bill sztorit akartak.

 

Egyéb filmek:

  • Fantasztikus Négyes:
    1983-ban, Bern Eichinger producer felkereste Stan Leet, mert szeretett volna egy Fantasztikus Négyes filmet készíteni, de csak három évvel később sikerült megszerezni a jogokat, mikor a cége, a Neue Constantin megvette azokat, körölbelül 250 ezer dollárért. (Inflációt beleszámítva, körülbelül 1.75 millió dollárért.)  Már ekkoriban aggódtak a produkció ára miatt és a jogok 92 december 31.-én lejártak volna, viszont hiába kérték, nem kaptak hosszabbítást. Ezért Eichinger úgy döntött, hogy egy kisebb költségvetésű film készítése mellett döntött. 92 szeptemberében összefogott Robert Cormannel, aki beleegyezett abba, hogy elkészíti a filmet vele, egy millió dolláros büdzsével.
    92 december 28.-án elkezdék a forgatást. A rendezési feladatot Oley Sassonera bízták, aki előtte videóklipeket rendezett. Kevesebb, mint egy hónapig tartott a forgatást a Concorde Pictures stúdiójában, Californiában. Az űrhajó lezuhanásának jelenetét Agouraban forgatták, a labor robbanásos jelenetet a Loyola Marymoung Egyetemen, a csapat megbeszéléseket pedig a Pacific Stock Exchange épületében.
    1993 szeptember elejére tervezték a megjelenést és már azon a nyáron vetítették az előzetest a mozikban. A színészek maguk pénzelték a publicistát a film promózásához. Később már 1994 januárjára tervezték a bemutatót, a Mall of Americaban, Minnesotában. Viszont a premiert eltolták, megparancsolták a stábtagoknak, hogy hagyják abba a film promózását és a stúdió lefoglalta a felvételeket. Eichinger ezután informálta Sassonet, a rendezőt, hogy a film nem fog megjelenni. Ekkoriban már felmerültek pletykák és elméletek, hogy ez miért történt, de Stan Lee 2005-ben megerősítette, hogy Eichingerék csak azért kezdtek dolgozni a filmen, hogy megtarthassák a jogokat. A stábtagoknak erről nem szóltak. Eichinger és Corman viszont tagadták ezeket a vádakat. Azt állították, hogy Avi Arad, a Marvel akkori filmes embere alkut kötött velük, miszerint ő kifizeti a film költségét, ha nem adják azt ki, mert attól félt, hogy rontana a franchise imidzsén a film. Arad később bevallotta, hogy valóban ezt volt a helyzet. Pár milliót fizetett a filmért és elpusztíttatta az összes másolatot, anélkül, hogy megnézte volna a filmet.
    Eichinger továbbra is készíteni akart egy F4 filmet, de ezúttal nagyobb büdzsével. Olyan rendezőkkel tárgyalt, mint Chris Colombus, Peyton Reed és Peter Segal. 2004-ben el is kezdődött a film forgatása, amit 2005-ben ki is adtak.
    Habár az eredeti filmet hivatalosan nem adták ki, de voltak másolatai a filmnek, amik napvilágot láttak később. Ha valaki meg szeretné nézni, a film fent van Youtubeon.
  • Pókember:
    A 80-as években a Marvel Comics egyeszséget kötött a Cannon Films-szel, akik csinálni akartak egy Pókember filmet. Tobe Hoppert kérték fel rendezőnek és Leslie Stevens írta a szkriptet.
    A történet szerint egy céges tudós radioakítv kezelésnek veti alá Peter Parkert, aki így egy szőrös, nyolc lábú, öngyilkos hajlamokkal rendelkező szörnnyé változik. A tudós azt akarja, hogy a szörny csatlakozzon a mutánsokból álló felsőbbrendű fajhoz, de ő ebbe nem megy bele.
    Stan Lee-nek olyannyira nem tetszett ez az ötlet, hogy közbeavatkozott és kérte, hogy írjanak egy másik sztorit.
    Stevenst lecserélték Ted Newsomra és John Bracatora.
    A történet új verziójában Peter már egyetemista lett volna. Az eredetsztoriban szerepelt volna Otto Octavius, aki Peter tanára és mentora. A szerkezet, ami Peter képességeit adta, átváltoztatja Octaviust is Doctor Octopusszá és elkezd az "Ötödik erő" után kutatni.
    A rendezői széket átvette Joseph Zito. Ezután a film kisebb-nagyobb változtatásokon esett át. 15-20 milliós büdzsét terveztek neki. A főszereppel kapcsolatban felmerült Scott Leva és Tom Cruise. Oki Doki szerepére 9pedig Bob Hoskinst szerették volna megszerezni. Stan Lee érdeklődését fejezte ki J Jonah Jameson eljátszásával kapsolatban. Lauren Bacall és Katherine Hepburn neve felmerült May Parker szerepére. Peter Cushing és Adolph Ceaser nevei is felmerültek 1-1 szereppel kapcsolatban.
    A Cannon végül megvágta a büdzsét 10 millióra, ami miatt a rendező otthagyta a projektet.
    A stúdió a film újraírására felvette Shepard Goldmant, Don Michael Pault és végül Ethan Wileyt. 

    A rendezői széket Albert Pyun vette át, aki változtatott is a szkripten.
    Scott Leva elolvasta film szkriptjeit és azt állította, hogy a Newson és Brancato verzión habár volt mit csiszolni, a sztori jó volt, viszont minden egyes alkalommal mikor egy új író újraírta a szkriptet, akkor egyre rosszabb lett.
    A Cannon Films 1.5 milliót költött a projektre mielőtt leállították a fejlesztését.
    89-ben a Pathé, amit Giancarlo Parretti birtokolt, felvásárolta a Cannont. Globus ottmaradt, de Golan átment a 21th Film Corporation-höz, így a projeket limbóban ragadt. Meg is hosszabbították a szerződsét 92 januárjáig a Marvellel.
    Golan megpróbálta független filmként elkészíteni, az eredetileg nagyköltségvetésű filmnek írt szkriptet. A még el nem készült filmet eladta, hogy így keressen pénzt az elkészítéséhez. A televíziós jogok a Viacomhoz, míg a házi videóeladási jogok a Columbia Pictureshöz kerültek. Felvették Stephen Herreket rendezőnek. Golan beadta a Columbia Picturesnek a 85-ös forgatókönyvet, amin átírta a dátumot 89-re, de a stúdió kérte, hogy írják újra. Felvette Frank LaLoggia-t, hogy írjon egy új vázlatot, aki be is adta a szkriptjét, de utána elhagyta a 21th stúdiót. Később Neil Ruttenberget vették fel a szkript újraírására. 
    A Columbia Pictures analitikusai úgy gondolták, hogy ez a három forgatókönyv igazából ugyanaz a sztori. Megkötötték a szerződést.
    90-ben Stan Lee azt állította, hogy a Columbia Pictures valószínűleg megveszi a film jogait a 21th stúdiótól.
  • Rozsomák és az X-Men:
    89-ben Stan Lee és Chris Claremont elkezdtek tárgyalni a Carollo Pictures-szel és a Lightstorm Entertainment-tel egy "Rozsomák és az X-Men" filmről. James Cameron lett volna a producere, Kathryn Bigelow rendezte volna és Gary Goldman írta. Bob Hoskins játszotta volna Rozsomákot és Angela Bassett-tet szerződtették le Vihar szerepére. 
    Claremont még fel is vette a kapcsolatot Jim Shooterrel, hogy hozza vissza az életbe Jean Grey karakterét a képregényekben.
    A projekt fejlesztési pokolba került, mikoris Stan Lee felkeltette Cameron érdeklődését egy Pókember filmmel kapcsolatban és mikor a Carolco Pictures leállt.
  • Ezüst Utazó:
    89-ben az akkori filmes tanuló, Erik Fleming, Robert Letermannel megkereste a Marvel Studiost és a Constantine Films producerét, Bernd Eichingert, hogy engedély kérjenek egy Ezüst Utazó rövidfilm készítésére. Koncepció gyanán be is mutatták, hogy CGI-jal tudtak egy ezüst színű, realisztikus emberformát csinálni. Steven Robiner felügyelte az 5 perces rövidfilm készítését, ami 1991-re el is készült és bemutatták azt az USC Film Fesztiválon, 1993-ban. A film elég nagy sikert aratott, ami miatt a stúdiókat egyre inkább elkezdte érdekelni egy mozifilm készítése.
    Quentin Tarantino 92-ben, a Reservoir Dogs sikere után elment a Constantine Productionshöz egy Ezüst Utazó film forgatókönyvével, de elküldték.  2000-ben Andrew Walker írt egy szkriptet a 21th Century Fox-nak, de ebből se lett semmi se.
  • Vasember és az ide-oda kerülő jogok:
    1990 áprilisában az Universal megvásárolta Vasember filmes jogait és felvették Stuart Gordont, hogy készítsen egy alacsony költségvetésű filmet róla.
    96-ban a 20th Century FOX megvette a jogokat az Universaltól. 
    97-ben Nicholas Cage érdeklődését fejezte ki a szereppel kapcsolatban, majd egy évre rá Tom Cruise is érdeklődött a szerep, valamint a film iránt.
    Jeff Vintar és Stan Lee együtt írtak egy sztorit a FOX-nak, amiből aztán Vintar forgatókönyvet csinált. A filmben Vasember új sci-fi eredetsztorit kapott volna és MODOK lett volna a főgonosz. (Érdekességképp hozzáfűzném, hogy MODOK eredetileg szerepelt volna az "Amerika Kapitány: A Tél Katonája" c. filmben és Peter Dinklaget szerették volna a szerepre, de a karakterét lecserélték Alexander Piercere.) Ezzel a forgatókönyvvel sikerült megértetni a karaktert Tom Rothmannel, a FOX Produkciós részlegének vezetőjével.
    1999 májusában Jeffrey Cainet vették fel, hogy írja újra Vintar és Lee szkriptjét. Decemberben eladták a jogokat a New Line Cinema-nak, mondván habár a Vintar-Lee szkript erős volt, már ígyis sok Marvel tartalmon dolgoznak és nem tudják elkészíteni mindet. Ekkor még úgy volt, hogy Quentin Tarantino írja és rendezi a filmet.
    2000 júliusában Ted Elliott, Terry Rossio és Tim McCanlies kezdték írni az új szkriptet. McClines verziójában szerepelt volna Nick Fury, ezzel felvezetve a karakter saját filmjét.
    2001 júniusában a NLC elkezdett tárgyalni Joss Whedonnel, a karakter egyik rajongójával és 2002 decemberében McCanlies beadta a befejezett forgatókönyvet. 
    2004-ben leszerződtették rendezőnek Nick Cassavetest és 2006-ra tervezték a film megjelenését. A forgatókönyv vázlatait ekkora már Alfred Gough, Miles Millar és David Hayter írták. Ebben a verzióban Vasembernek nem mással, mint az apjával, Howard Starkkal kellett volna szembeszállnia, aki Hadigéppé vált volna a film során. 
    Két évnyi sikertelen fejlesztés után és miután Cassavetes otthagyta a projektet, a NLC visszaadta a jogokat a Marvelnek. 2005 novemberében elkezdték az alapoktól kezdeni egy új Vasember film fejlesztését. A film 2008-ban megjelent és ezzel elindította az MCU-t.
  • James Cameron Pókember filmje:
    Még a 90-es évek elején James Cameron beküldött a Carolco Picturesnek egy szkriptet egy Pókember filmhez. A forgatókönyvön Cameron, John Brancato, Ted Newsom, Barry [Cohen and "Joseph Goldmari" nevei áltak. (Goldman igazából a korábban említett Golan íróneve volt.) Ez ugyanaz a szkript volt, amit Golan az azt megelőző évben beadott a Columbia Picturesnek.
    Pár hónappal később Cameron beadott egy új, teljesen másik, 57 oldalas vázlatot, ami részben forgatókönyv volt, részben sztorivázlat. A történet elmesélte Pókember eredetsztoriját, Elektroval és Homokemberrel a főgonoszok szerepeiben. Elektro itt Carlton Strand lett volna, egy paródiája a megalomániás korrupt kapitalistáknak. Sandman egy Boyd nevű férfi lett volna, aki egy tengerparti nukleáris baleset miatt mutálódott volna. A történet csúcspontja egy harc lett volna a World Trade Center tetején és Peter felfedte volna a személyazonosságát Mary Jane Wasonnak. A film elég sok káromkodást tartalmazott, Peter és Mary Jane még szexeltek is volna a Brooklyn híd tetején. (Ez csak személyes hozzáfűzés, de belegondolva elég vicces, hogy ez pont az a hely, ahol Gwen meghalt a képregényekben. :D)
    A film átvett néhány elemet a korábbi szkriptekből. Peternek itt is organikus hálóvetői lettek volna és a főgonosz megpróbálja rávenni őt arra, hogy csatlakozzon a felsőbbrendű mutáns fajhoz. Fura elektromos vihar történt volna, amitől elmegy az áram. Egy gonosztevő a szupererőkre volt ráfüggve és több kísérleti pók is megjelent volna. Az egyik megcsípte volna Petert, aki ettől hallucinálni kezd.
    Cameron Arnold Schwarzeneggert szerette volna Doctor Octopus szerepére castingolni.
    Ezután jött egy csomó jogi balhé Golan és a terjesztési jogok miatt, mígnem 96-ban a Carolco, a 21th Century és a Marvel is csődbement.
    Az MGM megszerezte a jogokat a Pókember filmek készítéséhez és a korábban írt szkriptek is hozzájuk kerültek. Ezután az MGM beperelte a Viacomot, a 21th-t és a Marvelt, mondván csalás történt az eredeti Cannonos alku során. 98-ban a Marvel kimászott a csődből és a bíróságon megnyerték a pert, visszakapták a Pókember filmek készítésének jogait. 99-ben eladták a jogokat a Columbia Picturesnek, a Sony egyik leányvállalatának.
  • Rom:
    2015-ben a THR hozta le a hírt arról, hogy a Hasbro és a Paramount dolgoznak egy filmes univerzumon, ami ötvözi Rom, a G.I. Joe, a Mikronauták, Víziónáriusok: Mágikus Fény Lovagjai és a M.A.S.K. franchiseoket. Michael Chabon, Brian K. Vaughnan, Nicole Perlman, Lindsey Beer, Cheo Coker, John Francis Daley, Jonathan Goldstein, Joe Robert Cole, Jeff Pinker, Nicole Riegel és Geneve Robertson-Dworet csatlakoztak ehez a projekthez.
    2018-ban Zak Pennt vették fel a film írására.
  • Namor:
    Richard Eagen az 50-es években szeretett volna készíteni egy Namor sorozatot, amiben ő játszotta volna a főszerepet, de ez nem jött össze.
    Később, a 70-es években fejlesztés alatt állt egy Namor sorozat pilotja, "A Torpedó" címmel, de ez sem készült el, mert túl hasonló volt a "Man from Antlantis" c. sorozathoz.
  • Daredevil és Fekete Özvegy:
    75-ben Angela Bowie megszerezte Daredevil és Fekete Özvegy tv-s jogait egy évre és tervezett is egy sorozatot csinálni róluk. Csináltak is több képet, amiken Angela Bowie Fekete Özvegyként, Ben Carruthers pedig Daredevilként szerepel. Megpróbálták eladni az ötletet, de senki se vette meg.
  • Daredevil:
    1983-ban az ABC tervezett csinálni egy élőszereplős Daredevil sorozatot, aminek a pilotját Stirling Silliphant írta, de ez sosem készült el.
    Később a "The Trial of the Incredible Hulk" filmben feltűnt Daredevil, ami egy backdoor pilotként funkcionált volna egy Daredevil sorozatnak, de ebből se lett semmi se.
  • "The Amazing Spider-Man" folytatás:
    2003-ban, Nicholas Hammond elmondta az SFX magazinnak, hogy 84-ben voltak tervek arról, hogy egy reuinion filmben újraélesztik a "The Amazing Spider-Man" sorozatot. A filmben a Pókember sorozat és a "The Incredible Hulk" sorozat színészei is megjelentek volna. Peter itt a fekete ruhát viselte volna. Hammond szerint már megvolt az alku arról, hogy a Columbia és az Universal együtt készítik el a TV-filmet, amit Bill Bixby rendezett volna, aki amúgy vissza is tért volna itt Bruce Banner szerepében. Viszont az Universal kaszálta a projektet, Hammond szerint amiatt, mert Lou Ferrigno egy másik film forgatásán dolgozott. Viszont Ferrigno később az önéletrajzkönyvében azt állította, hogy mégcsak fel sem keresték ezzel kapcsolatban, akkora már befejezte a Hercules film forgatását és elérhető lett volna. 
  • The Revenge of the Incredible Hulk:
    Habár a Hulk karaktere meghalt a 90-ben megjelent filmben, voltak tervek arról, hogy visszahozzák a karaktert a "A Hihetetlen Hulk Bosszúja" c. filmben. A filmet Gerald Di Pigeo írta és egyes tervekben még Vasember is szerepelt. Állítólag ebben a filmben már Banner elméje irányította volna a Hulk testét és azért kaszálták, mert Bill Bixby rákkal küzdött. Di Pigeo tagadta utóbbi állítást, mondván még a színész egészségének romlása előtt kaszálták a filmet.
    A film elején Banner visszatér a halálból, de nem képes Hulkká változni már és elkezd a kormánynak dolgozni, hogy ne történjenek olyan balesetek másokkal, mint amilyenek vele. Viszont gonosztevők elrabolják őt és rákényszerítik, hogy készítsen Hulk-szerű lényeket az ügynökeikből. Bannernnek a film csúcspontján újra kellett volna alkotnia a balesetet, ami Hulkká változtatta, hogy szembeszálljon a bűnözőkkel.
    A filmet azért kaszálták, mert "A Hihetetlen Hulk Halála" nem teljesített túl jól.
  • Power Pack:
    Miután a képregényeket kaszálták, a Paragon Entertainment Corporation és a New World Television elkezdtek dolgozni egy élőszereplős sorozaton, amit tipikus vasárnap reggeli gyereksorozatnak terveztek.
  • Daughters of Dragon:
    2001-ben terveztek egy A Sárkány Lányai sorozatot, amiben Coleen Wing és két másik nő lettek volna a főszereplők, nem Misty Knight.
    Évekkel később felmerült, hogy Misty és Coleen kaphatnának egy spin-offot Netflixen, de erre nem került sor.
  • Brother Voodoo:
    2003-ban a Syfy berendelt egy TV filmet, ami backdoor pilotként funkcionált volna egy sorozatnak. Hans Rodionoff írta a projektet.
  • Alter Ego:
    2006-ban elkezdték a egy Alter Ego adaptáció fejlesztését.
    Később ebből lett a Jessica Jones sorozat.
  • Holdlovag:
    2006-ban a Marvel Studios bejelentette, hogy a No Equal Entertainmenttel dolgoznak egy Holdlovag sorozaton.
    John Cooksey írta ezt, de nem lett belőle semmi sem.
  • Powers:
    2009-ben Brian Michael Bendis bejelentette, hogy dolgoznak egy Powers sorozaton az FX-nek és ő fogja írni a pilotot. 2011-ben a pilot zöld lámpát kapott.
    Charles S. Dutton volt az első színész, aki csatlakozott a sorozathhoz. Ő játszotta Cross Kapitányt. Pár héttel később el is kezdték a forgatást Chicagoban. két hónappal később bejelentették, hogy újraforgatják a pilotot, ami lényegében fejlesztési pokolba került.
    2014-ben a Playstation Network elővette a projektet, más színészekkel és írókkal. Az új sorozat 2015-ben debütált.

 

Természetesen ez nem minden, de ezek azok, amikről úgy gondoltam érdemes volna írni kicsit.
Köszönöm, hogy vévigolvastad!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7518237851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása