Szuperhősök Világa

Szuperhősök Világa

Deadpool és Rozsomák - Előzetes Elemzés

2024. április 22. - Egy Képregény fan

Deadpool és Rozsomák - Előzetes Elemzés

deadpool_wolverine_trailer_1-23_screenshot.jpg

Halihelihó emberek! Ma kaptunk egy újabb előzetest az év legjobban várt Marvel filmjéhez, a "Deadpool és Rozsomák"-hoz szóval ideje a szokásos kis elemzésnek.

Az előzetes egy kocsmában kezdődik, ahonnan Gyedpúl megpróbálja kirángatni Logant, aki erekc... akarom mondani karomelőhúzási zavarban szenved. Bizonyára csak azért, mert sokat ivott és nem azért, mert egy őskövület. Az előzetesben kicsit többet megtudhatunk erről a bizonyos Rozsomák variánsról, aki Paradox elmondása alapján cserbenhagyta a világát. Lehetséges, hogy ez a film a Logan előzménye lesz és látni fogjuk, ahogy a Professzor végez az Xavier Intézet diákjaival?
Logan láthatóan öngyilkos gondolatokkal küszködik és csak azt várja, hogy valaki kinyírja. Nem lenne meglepő, ha ez nemsokkal a Westchesteri incidens után játszódna és Logan azért ilyen, mert önmagát okolja, azért, amit az alzheimerers Xavier tett.

deadpool_wolverine_trailer_0-13_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_0-24_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_0-47_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_0-48_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_0-53_screenshot.jpg

Wade azt mondja, hogy elveszíthet mindent, amivel valaha törődött, azaz úgy tűnik, hogy a családja és a barátai is veszélyben vannak. A kérdés, hogy mitől? Cassandrától? Nem hiszem, elvégre a karakterét csak a Veremben láttuk őt. Netán Paradoxtól, aki a világa elpusztításával fenyegeti Wadet, ha nem teljesíti a küldetést, amit adott neki?

Láthatjuk, hogy Rozsomák immáron letépte a ruhájáról az ujjakat, így jobban hasonlítva arra a ruhára, amit a képregényekben szokott viselni. (Ez márcsak szőrszálhasogatás részemről, de elég furán néz ki úgy, hogy nincsenek rajta a vállvédők.)
Emellett a háttérben látunk egy boltot , aminek a tábláján a "Liefeld Just Feet" szavak szerepelnek. A Liefeld egyértelműen Rob Liefeld-re utal, Deadpool karkaterének egyik megalkotójára. A "Just Feet" pedig talán arra lehet utalás, hogy Liefeld nem tud lábakat rajzolni.deadpool_wolverine_trailer_1-23_screenshot_1.jpg

Deadpool és Rozsomák vitáznak, majd megküzdenek a Veremben. (Még mindig rühellem ezt a fordítást.)
Láthatóan Logan nem képes átvágni Wade katanáin, szóval lehetséges, hogy igazak a pletykák és tényleg adamantiumból készültek azok a kardok.
Emellett Logan tökönszúrja Wadet, ami.... elég faszfej húzás volt..... badum tss.deadpool_wolverine_trailer_1-42_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_0-57_screenshot_1.jpg

Láthatunk egy elég véres harcjelenetet, egy havas erdőben, amikoris Deadpool TVA katonákat öl.
Ezt már láthattuk az első előzetesben is és sokan azt gondolják, hogy a Bosszúállók 2-ben látott Szokóviai erdőt láthatjuk, de mások felhozták, hogy a felburult kocsi olyan, mint a Logan c. filmben. Azaz lehet, hogy ez az az erdő, ahol eltemették Logant az utolsó filmje végén.deadpool_wolverine_trailer_1-37_screenshot.jpg

Láthatjuk Cassandra Novát, a film antagonistáját, akiről már az előző elemzésben szó volt. Röviden, a képregényekben ő Xavier ikertestvére/mummudraija, ami a Shi'arok szerint a személy ellentettje. Xavier még az anyaméhben megölte őt.
deadpool_wolverine_trailer_1-48_screenshot.jpgxyz371yc2_9kdsloil-yj8ctarww2ql3_d_exg3kuzq.webp

Cassandra amúgy a megnőtt Hangya holttestét használja bázisaként.
deadpool_wolverine_trailer_1-39_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_1-52_screenshot.jpg

Itt amúgy visszatér Azazel és Lady Deathstrike. Lady Deathstrikekal az X-Men 2-ben, míg Azazellel az "X-Men: Az Elsők" c. filmben találkoztunk. Valamint bal oldalt ott van egy gugoló karakter, aki Varangynak tűnik, valamint egy hosszúhajú, nagydarab férfi, aki lehet Kardfog. Utóbbi kettőről már tudjuk, hogy meg fognak jelenni a filmben.
Kis frissítés: Úgy tűnik ott van Calysto is az X-Men 3-ból.
Azazellel kapcsolatban amúgy érdekes tényként megjegyezném, hogy évekig ő volt Árnyék/Nightcrawler apja a képregényekben, de ezt pár hónappal ezelőtt retconolták. A filmes unverzumban viszont ez nem így volt, ugyanis az első Rozsomák filmhez készült tie-in játékból kiderül, hogy John Wraith, a teleportáló csávó az X-Men Kezdetektől, itt Kurt apja.
dp.jpg

Láthatjuk az igazi cukorfalatot, mindenki kedvenc Deadpool variánsát, Dogpoolt!deadpool_wolverine_trailer_1-55_screenshot.jpg

Rozsomák megpróbálja megölni Cassandrat, de őt nem olyan csatorna oldalán nőtt sejtmaszlagból faragták.deadpool_wolverine_trailer_2-1_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_2-3_screenshot.jpg

Ezután a film címszereplői átugranak egy portálon. Ez ugyanolyan portál, mint amiket az MCU varázslói használnak. Azaz legalább egy mágiahasználó illető felbukkan a filmben, csak az a kérdés ki. (99%-ig biztos vagyok abban, hogy a Legfőbb Varázsló, Wong lesz az.)
Emellett érdemes megemlíteni, hogy ez a jelenet Cassandra bázisán, a Hangya holttestben játszódik, amit a jelek szerint Alioth nemsokára felzabál.
deadpool_wolverine_trailer_2-10_screenshot.jpgdeadpool_wolverine_trailer_2-12_screenshot.jpg

Végül Wade elsüt egy viccet azzal kapcsolatban, miszerint az egyetlen dolog, amit Kevin Feige megtiltott a filmben az a kokain és van egy egész szinonímaszótáruk, így lebuknak, ha megszegik ezt a szabályt.deadpool_wolverine_trailer_2-22_screenshot.jpg

 

Na erről mostan csak ennyit. Remélem tudtam újat mondani. Köszönöm, hogy elolvastam. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6518387413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása