Szuperhősök Világa

Szuperhősök Világa

Plusz Fegyver program

Képregényes ismertető

2021. október 11. - Egy Képregény fan

PLUSZ FEGYVER PROGRAM


A program 1945-ben indult el, mikor Truett Hudson, az USA kormányának civil tanácsadója megtalálta Nathaniel Essex laborját egy felszabadított koncentrációs tábor alatt. Thorton létrehozta a Plusz fegyver programot, aminek célja szuperkatonák gyártása volt az Újjászületés projekt terveit felhasználva. Az Újjászületés projekt lett az 1-es fegyver.

ewrfd.png


 

Az 1-es fegyver: Az Újjászületés projekt:

Az Újjászületés projektet 1441-ben indították el, nemsokkal azután, hogy Dr. Abraham Erskine disszidált az Egyesült Államokba. Az Amerikai és a Brit kormány összefogott, Erskine megkapta a "Joseph Reinstein" kódnevet és megalkotta a szuperkatona szérumot, valamint a Vitál sugarakat. A projektnek két sikertelen alanya volt, Clinton McIntyre és Adriana Soria. Előbbi meghalt a szérumtól, utóbbit pedig elmegyógyintézetbe zárták, mivel megőrült mikor egy atomfegyverrel akarták aktiválni a képességeit. Mellékesen megemlíteném, hogy Soria volt az első mutáns kísérlet.
Az első sikeres alany Steve Rogers volt, aki a szérum egy már finomított verzióját kapta, de Erskine meghalt nemsokkal azután, hogy felerősítették Rogerst. Mivel nem dokumentálta a teljes kutatását, a program összes finomított szuperkatona széruma elveszett, a Vitál sugár technológiát pedig évekig nem tudták reprodukálni. Steve Rogers Amerika Kapitánnyá vált és 1945-ben egy küldetésen eltűnt, így egyetlen sikeres szuperkatona se maradt meg.
Ersike meggyilkolása után, Wilfred Nagel vette át a programot Joseph Reinstein kódnév alatt. Megpróbálta lemásolni Erskine kísérletét Rogersszel, de nem járt sikerrel a tömeggyártás terén. 300 afroamerikai katonát vittek el a Cathcart táborból és kísérletezni kezdtek rajtuk egy ismeretlen helyen, hogy rekreálják a szérumot. Mindössze öt férfi élte túl a kísérleteket akiket végül felhasználtak fekete hadműveletekhez. Az egyik ilyen férfi Isaiah Bradley volt aki ellopott egy Amerika Kapitány ruhát az egyik küldetéshez és ezért börtönbe zárták.
Annak ellenére, hogy a tömeggyártás nem volt sikeres, Nagel elkészített néhány működő szérumot, például azt ami miatt Walker Price ezredes fiatalabbnak tűnt és ugyanolyan izmos maradt még a 90 évesen is.
Mikor Isaiah Bradley börtönben volt, az Államok serege elkezdett kísérletezni rajta, hogy mégtöbb szuperkatonát alkothassanak. A vérének felhasználásával akartak készíteni egy gyereket, mert úgy gondolták az befogadja, majd a szérumot, mint Isaiah teste. 38 sikertelen próbálkozás után megszületett Josaiah. Végül a béranya megszöktette a gyereket, aki csak a Vietnámi háború alatt került elő, Josaiah Smith néven.
A 2000-es években elindult az Újjászületés projekt 2.0 ami a Sym-katona program egyik mellékága volt. Miután elfogták a Venom szimbiótát, megpróbáltak egy új gazdatestet adni neki és létrehozni "Venom Ügynök"-öt. Az első alany akivel próbálkoztak az Cal Henriksen volt, de ő meghalt a teszt alatt. Az első sikeres alany Flash Thompson tizedes volt, aki 20 küldetésre szerződött le. Mikor Amerika Kapitány rájött, hogy újraindították az Újjászületés projektet, személyesen állította azt le és az erőforrásokat átcsoportosították a "V fegyver" programhoz.
Miután Venom Ügynök AWOL-ba kapcsolt, összegyűjtöttek négy katonát akik Hybrid immáron egymástól elszeparált szimbiótáit használták és fekete hadműveletekre küldték őket. Ők voltak a Higany csapat. A csapatot elküldték Dovertonba, mikor Vérontó elfoglalta a várost. Kasady végzett mindegyikőjükkel.

Ismert alanyok: Clinton McIntryre, Adria Soria, Steve Rogers, Isaiah Bradley, Josiah Smith, Cal Henriksen, Eugene "Flash" Thompson, Marcus Simms

captain-america-marvel-tales.jpg

 

2-es Fegyver: A Brute Force projekt:

A Brute Force projektet Dr. Randall Pierce vezette és a Multicorppal együtt dolgoztak rajta. A vállalatot Adam Frost vezette, aki kibernetikusan felerősített szuperkatonákat akart létrehozni állatokból. A Multicorp reménykedett benne, hogy felhasználhatják a csapatot saját célokra is. Az első prototípusok a Heavy Metal nevezetű csapat tagjai voltak, akiket elraboltak "gyorskajáldás bohócok", ezért a Multicorp létrehozta a Brute Force csapatát, hogy visszahozzák őket. A program egy másik alanya volt egy kibernetikusan felerősített mókus, akinek Rozsomák-karmokat adtak.
Mikor Amerika Kapitány és Rozsomák nyomoztak a Plusz fegyver program egyik elhagyatott létesítményében, megtalálták a csapatot hibernálva, valamiféle folyadékban.

Ismert alanyok: Doctor Echo, Bear, Boomer, Lionheart, Soar és egy mókus aki Rozsomák képességeit kapta.

weapon-plus-brute-force.jpg

 

3-as Fegyver:

Erről a programról nagyon keveset tudunk. Jelentések szerint ez a projekt főként állatokkal foglalkozott. Az egyetlen ismert alany egy mutáns, Harry Pizer volt. Ő egy ügyvéd volt a hidegháború alatt és a képességét felhasználta a munkájához, ezzel felkeltve Truett Hudson professzor figyelmét, aki felajánlott neki egy helyet a Plussz fegyver programban, hogy segítse a hazáját. Pizer képessége az, hogy nyúlékony a bőre és érez vele olyan dolgokat is amiket más emberek nem. A program keretein belül felerősítették, ami miatt a bőre erősebb és szívósabb lett. "3-as Fegyver" néven információt szerzett Szovjet katonáktól, majd megölte őket. Az egyik küldetése az volt, hogy megszerezze a Nekromancia Gömbjét a Másvilágról. Kiderült, hogy a Plusz fegyver programból valaki nem akarta, hogy Pizer megszerezze a gömböt, ezért utánaküldték Fantomexet, hogy megállítsa. Fantomex lelőtte Pizert és otthagyta meghalni. A Britannia Kapitány Alakulat talált rá és eltávolították a bőrét, hogy ezzel megbüntessék.

ewfdc.png

 

4-es fegyver: A Szulfur projekt:

A jelentések szerint főként különböző etnikai csoportokon és rabokon kísérleteztek. A cél olyan szuperkatonák alkotása volt akik immunisak a biológiai fegyverek hatásaira.
A programot Theodore Sallis vezette, aki kifejlesztette az SO-2 formulát, amit egy új szuperkatona szérum alapjaként használt. A formulát megjegyezte, a feljegyzéseit pedig elégette. Az AIM ezt megtudta és meg akarta szerezni a szérumot. Lecsaptak Sallisra, mikor úton volt Curt Connors laborjába. Beadta magának a szérumot és a kocsijával beleesett a mocsárba. A szérumnak és a mocsár mágikus energiáinak hála túlélte a balesetet és Mocsárlénnyé vált.
Később Jackson Strode betört a "Blackgrass" bázisára, hogy rájöjjön mivel kísérleteznek, de elkapták és ő is tesztalanyuk lett. Beadták neki Ted Sallis SO-2 szérumát és egy Mocsárlénnyé változtatták, majd zsarolással rávették, hogy olyan küldetésekre menjen amit egy átlagos ember nem élne túl.

mkmm.jpg

 

5-ös fegyver: A Venom projekt:

1965-ben, egy gleccserben a SHIELD talált egy űrlény sárkányt ami "élő sötétség"-ből állt és a "Grendel" kódnevet kapta. Nick Fury vezetése alatt elkezdtek kísérletezni a mintákon amiket Grendelből vettek és felfedezték, hogy képesek rákapcsolódni élő organizmusokra és így, ragadozó szörnyé változni. A kormány nyomása miatt, Fury 1966-ban elindította a szimbióta-szuperkatona programot és terepen is tesztelték őket a Vietnámi háború alatt, aminek katasztrofális eredményei lettek. Ezután a programot a SHIELD kudarcnak ítélte és leállították azt. A Plusz fegyver program titokban átvette ezt és átnevezte "V Fegyver"-nek vagy "Venom projekt"-nek.
A következő néhány évtizedben a Venom projekt figyelte az Amerikai állam Sym-katona program mellékágait, például az Újjászületés projekt 2.0-t és a Higany csapatot. Tanultak az ő sikereikből és bukásaikból. Azt gondolták, hogy a szimbióták kaptár-elméje miatt korruptálódtak a Sym-katonáik és készítettek bio-páncélokat nekik, amik megtisztították őket. Hét héttel Grendel felébredése után, Vérontó megtámadta V Fegyver főhadiszállását és végzett az ott dolgozók nagy részével, de a Mars csapat - egy különítmény amit Robert Urquhart vezetett - sikeresen megszökött és elkezdtek bosszút forralni, úgy, hogy felhasználják a Plusz fegyver program egyik kísérletét, a "H fegyvert". A csapatot szabotálták és Vérontó végzett velük.
A Venom projektet leállította a Plusz fegyver program vezetője, amíg a Vérontónak nevezett fenyegetés el nem tűnik. Ezek után a programot újraindították Dr. Randall Pierce vezetése alatt.
Ismert alanyok: Robert Urquhart, Ezre Sheppard, Matthew Johns, Bob Russell.

ve-nam-header.jpg

 

6-os fegyver: Az Erő projekt:

Dr. Noah Burnstein a Vietnámi háború alatt sebészként dolgozott mikor találkozott Mitchell Tannerrel, aki súlyosan megsérült. Burstein a szuperkatona-szérum egy verzióját adta be Tannernek, hogy megmentse az életét. Ettől a bőre gránit-szerűvé vált és szupererős lett. Tanner mentálisan instabil lett és a CIA bérgyilkosaként kezdett dolgozni Vietnámban.
A háború után, Burnstein a Seagate börtönben kezdett el új kísérleti alanyokat keresni. Itt Carl Lucas önként jelentkezett a kísérleti setjregenerációra. Burnstein belerakta Lucast egy elektromos mezőbe, amit egy organikus kémiai vegyület vezetett. Amikor felügyelet nélkül hagyta, egy Albert Rackham nevezetű börtönőr a gépet használva meg akarta ölni Lucast, de felgyorsította a kezelést, amitől Lucas szupererős lett és a bőre áthatolhatatlanná vált.
Évekkel később a 6-os Fegyver létrehozta "Adam"-et, akit szuperkatona szérummal felerősítettek és olyan regeneráló képességeket kapott, mint Logan. Dr. Junger elhitette Adammel, hogy ő az igazi Amerika Kapitány és, hogy a hang a fejében Istentől származik.
Ismert alanyok: Mitchell Tanner, Carl Lucas/Luke Cage, Adam.

vk8uf3wrfqqhacukowopsw.jpg

 

7-es fegyver: A Homegrown projekt:

Emberi katonákon kísérleteztek a Vietnámi háború alatt.
A program egyetlen sikeres alanya Frank Simpson őrmester volt, akit Logan toborzott be a programba mikor Frank még gyerek volt. A háború alatt elrabolták a Vietkongok. Logan, aki ekkoriban beépítve dolgozott, megkínozta őt és belevéste Simpson képébe az amerikai zászlót is, majd hagyta Franknek, hogy megszökjön. Simpson ezután felégetett egy egész falut. Nemsokkal ezután beválogatták a Homegrown projekt utolsó fázisába. Páncélozott implantátumokat ültettek a bőre alá, beléépítettek egy második szívet, adrenalin pirulákat adtak neki és megkapta a "Nuke" kódnevet. A bőrét is lecserélték egy olyan műanyagra ami hasonlít az emberi bőrre, de sokkal erősebb.
Nuke teste az implantátumoknak hála sokkal ellenállóbb. A csontjait lecserélték fejlett kibernetikus komponensekre, amiktől szupererős lett. Az anyagcseréje iszonyatosan gyors az adneralin pirulák miatt, emiatt egy jó alvás is elég neki, hogy begyógyuljanak a sebei.
Később a Zeke Stane egy egész seregnyi Nuke klónt készített, hogy a "Power Elite" megbízásából.
Ismert alanyok: Andrew Perlmutter, Michael Labash, John Walsh, James MacPherson és további 14.

084nuk_com_mas_mob_02.jpg

 

8-as fegyver:

Erről a projektről nem sokat tudunk. Annyi biztos, drogokat és hipnózist használtak bérgyilkosok, valamint alvó ügynökök aktiválására.
Nincsenek ismert alanyok.

question-mark.jpg

 

9-es fegyver: A Pszihé projekt:

Ez egy pszihológiai program volt amit Dr. Michael Hunt vezetett. Az egyetlen ismert alany Mary Walker, akit kisgyerekként molesztált a saját apja, ezért kreált egy új személyiséget, ami megvédi őt. Kiderült, hogy telepatikus, telekinetikus és pirokinetikus képességei vannak, majd bezáratták őt egy intézetbe. Itt megtanították a telepatikus képességei használatára, de közben kísérleteztek rajta és bántalmazták amíg meg nem szökött.
Mary disszociatív személyiség zavarban szenved. Jelenleg öt személyiségről tudunk. Mary félénk, csendes és pacifista. Tífusz Mary kalandos, kéjes és erőszakos. Bloody Mary szadista, brutális és férfigyűlölő. Walker összpontosított, független és stabil. Zéró Mutáns pedig egy értelmetlen, hatékony katona-szerű személyiség.

typhoid-mary-in-marvel-comics.jpg

 

10-es fegyver: Az X-Fegyver program:

Romolus a CIA-s kapcsolatait felhasználta, hogy elindítsák az X Fegyver projektet. Thorton professzor lett a program vezetője, felvette maga mellé Abraham Corneliust és Carol Hinest. Romolus utasítására az X Fegyver ügynökei elfogták Logant, az egykori CIA ügynököt, az X csapat tagját. Ő lett az X kísérlet első tesztalanya. A csontjait adamantiummal ötvözték.
A kísérlet után Thorton és a munkatársai találtak egy módot amivel képesek lettek egy képernyőre kivetíteni Logan gondolatait és így megfigyelhessék a harcot közte és Kardfog között, miután utóbbi végzett Logan szerelmével, Ezüst Rókával. Hamis emlékeket építettek be Logan elméjébe, majd Thorton a CIA-s hozzáférésével betoborozta az X csapat többi tagját is a programjába. Ebbe a csapatba tartozott Kardfog, Maverick, Kestrel, Ezüst Róka (egy másolat) és Mastodon. A program alanyai lettek és hamis emlékeket ültettek a fejükbe. Később Thorton beszervezte Aldo Ferrot, egy "mutánst" aki a pszihikus képességeivel képes volt emlékeket beültetni anélkül, hogy több pénzt és erőforrást kellene pazarolni erre, majd csatlakozott a csapathoz "Vole" néven.
Logan megszökött a K osztály létesítményéből ahol az X Fegyver tudósai kísérletezteek rajta, közben pedig megsebesített és végzett néhány ott dolgozóval. Ezek után a programot ideiglenesen az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma alá helyezték a "Kártevő írtás" szekcióba aminek Thorton lett az igazgatója. Mikor John Sublime, Dr. Cornelius egykori asszistense lett a Plusz fegyver program vezetője, értesítette Thortont, hogy a felettesei fel akarják számolni az X Fegyver programot, ezért a Professzor elszeparálta azt a Plusz Fegyver programtól és ezek után az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma finanszírozta a projektet.
Logan szökése után a Kanadai K osztály megtalálta a módját annak, hogy lemásolják Rozsomák regenerálódó képességét és beültethessék azt más alanyokba, ezzel elindítva az X Fegyver program egy új mellékágát. Wade Wilson volt az egyik ilyen tesztalany, egy rákos férfi aki önként jelentkezett, hogy meggyógyítsák. Wadenek regenerálódó képességeket adtak amitől egy ideig visszafejlődött a rákja. A K osztály létrehozta a "P.R.I.M.E. Fegyver" osztagot, aminek tagja lett Wade Wilson, Sluggo, Kane és Slayback. Később csatlakozott Copycat is. Wilson egy küldetésen megölte Slaybacket, majd az egészsége elkezdett romlani. Elvitték őt a Menedékházba, az X Fegyver létesítményébe ahol Dr. Emrys Killebrew és az asszisztense Francis Fanny, másnéven Ajax kísérletezni kezdtek rajta, utóbbi még meg is kínozta Wadet. Wilson felvette a Deadpool nevet, majd hatalmas szökést hajtott végre. Ezek után az X Fegyver program kanadai mellékágát leállították.
Miután a program többször is elbukott, a Plusz fegyver program igazgatója, John Sublime felkereste az X Fegyver egykori biztonsági főnökét, Malcolm Colcordot, akit Rozsomák a szökésekor, majdnem megölt. Sublime megbízta Colcordot az X Fegyver program új inkarnációjának vezetésével. A programnak két új célja is lett. Az egyik a mutánsok monitorozása, a másik pedig koncentrációs táborok létrehozása, ahol a mutánsokat betoborozhatják, kísérletezhetnek rajtuk vagy kivégezhetik őket. Colcord felvette Brent Jacksont, egy egykori SHIELD ügynököt, valamint Kardfogat, Deadpoolt, Copycatet és Mauvaist. Az új X Fegyver csapat átvette az irányítást Rozsomák felett és megparancsolták neki, hogy találja meg az előző X Fegyver projektek "öregdiákjait". Kénytelenek voltak őrizetbe venni, mikor Logan visszanyerte a kontrollt. A Reszkető Ember kiengedte, ezért Colcord és a csapata elmenkültek. Később Colcord beszervezte Boxot, hogy építsen egy koncentrációs tábort amit Sohaországnak neveztek el. Az X Fegyver program ekkoriban járt a csúcson, beszervezték Auroát, Sauront, Mesmerot, Marrowt, Wildchildot, Washoutot, Garrison Kanet és sok más mutánst is. Néhányan saját akaratukból csatlakoztak, de a legtöbbel nem ez volt a helyzet. Kábel ősszehozta az Undergroundot, egy mutáns mozgalmat a Sohaországban zajló atrocitácok ellen. Jackson ügynök segítségével megtámadták a tábort, ahol Kane meghalt. Végül kiderült, hogy Jackson csak felakarta használni Kábeléket, hogy átvegye a program vezetését. Az X-Men tudomást szerzett a tábor létezéséről, ezért odaküldték Kamrát, hogy épüljön be. Jackson megparancsolta neki, hogy ölje meg Sublimeot, de Kamra eltűnt, Sohaország összes rabjával együtt. A projektet ezután egy másik létesítménybe helyezték át, amit a Program-nek neveztek. Jacksonnak sikerült beszerveznie Mavericket "Zero Ügynök" kódnéven, aki segített neki elintézni Marrow csapatát. Végül Maverick összefogott Fantomexszel, hogy felfedjék az igazságot a Plusz fegyver programról. Sohaországot és a Programot már elhagyták, de Sublimeot megtalálták.
Ezután elindult egy új X Fegyver projekt, amit a "Létesítmény"-nek neveztek és Adam Harkins vezette ezt a szervezetet. Neki dolgozott Dr. Martin Sutter, Dr. Sarah Kinney és Dr. Zander Rice is. 22 sikertelen próbálkozás után elkészült X-23, Rozsomák nőnemű klónja, aki a szökésekor végzett Riceszal és Kinneyvel. Mellette készítettek néhány mutánsvadász "X Ragadozó" szörnyet és néhány genetikailag módosított fegyvert. Később Adam Harkins ellopatta Angyal szárnyait, hogy létrehozhassa a Kórust, egy sereget aminek harcosai minnd szárnyas harcosok. Őket Matthew Risman Tisztítóinak tervezte. A Létesítmény ügynökei elrabolták X-23-at. Alisande Morales, egy SHIELD ügynök segített neki újra megszökni. Kimura (X-23 kezelője) ezután végzett Harkinsszal.
Később Colcord és Jackson két különböző X Fegyver projektet vezettek. Közben Nathaniel Essex folytatta a munkáját a projekten, Dr. Robert Windsor álnéven. Még ismeretlen, hogy mekkora befolyása volt a program felett.


Ismert alanyok: Kestrel, Mastodon, Maverick, Native, Kardof, Ezüst Róka, Rozsomák, Copycat, Deadpool, Slayback, Sluggo, Washout, X Fegyver (Kane), Worm, Kimura, X-23, Aurora, Kamra, Dr. Cecilia Reyes, Jack-in-the-Box, John Wraith, Madison Jeffries, Marrow, Mauvais, Mesmero, Reaper, Sauron, Wildside, Wild Child, Endo, Fantomelle, Junk, Neuro, Skel, David Andrews, Clay Cortez, Franklin Edwards

marvel-comics-comics-komiksy-komiks-marvel-marvel-wolverin-2.jpg

 

H-Fegyver:

Ez a fegyver még az X-Fegyver program alá tartozik, de külön akartam róla írni:
William Stryker irányítása alatt elindult egy új X Fegyver program, ami lenyomozhatatlan gyilkos kiborgok alkotására fókuszált, hogy kiírthassák a mutánsokat. Ezeket a kiborgokat normális emberekből készítették, akiket Stryker vett rá erre. A kiborgok fejlesztésének része volt, hogy az X Fegyver célba vett több különleges képességű mutánst, Logant, Kardfogat, Warpathet, Dominot és Lady Deathstrikeot, valamint Amadeus Chot, a Hulkot. Warpethet és Lady Deathstrikot elfogták. Logantől, Kardfogtól és Hulktól csak szövet és vérmintát sikerült szerezniük, de ez elég volt ahoz, hogy elkezdhessék a mutáns-Hulk hibridek gyártását.
Az egyik alany Clayton Cortez volt, egy tengerészgyalogos volt és utána az Eaglestarnak dolgozott. Egy akció során mikor falusiakat kellett lemészárolni, hogy megvédjék a ROXXON csővezetékét, lelkiismeretfurdalása lett, végzett a csapatával, majd elkapták és eladták Dr. Aliana Alba-nak, aki ekkoriban az X-Fegyver, H-csomó divízióját vezette ami a Hulk-Rozsomák hibridek alkotásán dolgozott. Clayton nem olyan volt, mint a többi tesztalany, nem "igaz hívő" volt, őt nem Stryker toborozta be. Alba többet hagyott meg az agyából, hogy könnyebben irányítható és képezhető legyen.
Ismert alanyok: Clayton Cortez, másnéven H-Fegyver és Robert Andrews, másnéven H-Beta

hulkverine-comic.jpg

 

11-es fegyver:

Ez a program hosszú ideig rejtély volt, de végül kiderült, hogy az X Fegyver program egy másik fázisa amit Romolus hozott létre.
1946-ban a Tél Katonáját Rozsomák után küldték, de a golyó célt tévesztett és Itsut, Logan terhes feleségét találta el. A nő meghalt, de Romolus kivágta a gyereket belőle és elvitte magával. A gyerek túlélte az esetet a regenerációs képességeinek hála. Akihirot egy gazdag pár nevelte fel Japánban és ráragadt a Daken név. Véletlenül végzett a nevelőanyjával, majd a nevelőapja öngyilkos lett. A 2000-es évek elején Daken megszerezte a Muramasa penge egy darabját, majd a 11-es fegyver program részeként bevonták Daken karmait a Muramasa fémmel és egy adamantium hüvelyhez rögzítették. Daken arra lett tervezve, hogy kiiktassa Rozsomákot. A Muramasa pengék egy különleges fémötvözetből készültek és Logan egyszer azt is állította, hogy a penge az egyetlen ami képes lenne ténylegesen végezni vele.
A programnak nincs más ismert alanya.

origin-of-daken_1.jpg

 

A Világ Fegyverei:

A következő öt fegyvert a Világ nevezetű létesítményben készítették, John Sublime vezetése alatt. A létesítmény eredetileg Nagy-Britanniában helyezkedett el, irányítható és képes volt meghajlítani a tér-időt. Itt alkották meg a Super-Sentineleket, egy mutánsvadász "szuperhős" csapatot, akik a Plusz Fegyver űrbázisát használták volna. A csapat Sublime ötlete volt, aki ezzel a csapattal akarta népszerűsíten a mutánsok kiírtását. Természetesen a csapat nem jött ténylegesen létre.

letoltes.png

 

12-es fegyver: Huntsman:

A Plusz fegyver program megalkotta Zona Cluster 6-ot, másnéven Huntsmant, mesterséges evolúció és nanosentinel technológia felhasználásával.
Huntsman képessége lényegében annyi, hogyha megérint valakit, akkor átveszi felette az irányítást. Az ellenfeleit önmagává változtatja.
Fantomex végül végzett Huntsmannel.

ewrfd4etrfd.jpg

 

13-as fegyver: Fantomex:

Ő is a Plusz fegyver program alkotása aki a Charlie Cluster-7 nevet kapta. Őt is mesterséges evolúcióval és nano-sentinel technológiával készítették. Gyorsabb, erősebb és szívósabb, mint egy átlagos ember. Rendelkezik egy "kiber elme" nevezetű képességgel, valamint egy E.V.A. nevezetű autonóm picotechnológiás entitással él szimbiotikus kapcsolatban. Nincs szaga, így elég nehéz az alapján követni. Három elme van a testében, Fantomex, Cluster és 13-as fegyver. Mindig azt használja amelyiknek a legnagyobb hasznát veszi.
Miután Fantomex meghalt, az eredeti testet felhasznáva, E.V.A. a "Fehér Ég" létesítményében csinált 3 klónt, egyet-egyet mindegyik elmének. Cluster egy női testet kapott, 13-as fegyver pedig Sötét Fantomexé vált.

screen-shot-2013-07-17-at-7_24_07-pm-1200x675.png

 

14-es fegyver: Stepford Cuckoos:

Emma Frost egy évig kómában volt, Dr. John Sublime pedig kihasználta az alkalmat és kinyert belőle ezer petesejtet, majd felhasználta azokat, hogy lányokat/klónokat alkothasson. Ők lettek a Stepford Cuckoos. Eredetileg több, mint ezer készült el, de csak öt volt aktív. Arra tervezték őket, hogy kiírtsák a mutánsokat. Az öt klón Sophie, Phoebe, Celeste, Esme és Mindee voltak, akik beszivárogtak Xavier iskolájába is ahol Emma Frost protezsáltjai lettek. Esme és Sophie később meghaltak, így csak hárman maradtak.
Később a Főnix Erő egy kis része beindította a csontjaikba épített nanotechnológiát és visszamentek a Világba, hogy elkezdjék Sublime tervét. Itt átmentek a második mutáción és a Főnix Erő aktiváltani a többi klónt is. Végül az X-Mennek sikerült közbeavatkozni, Celeste ellenállt a Főnix Erőnek és elpusztította a többi klónt, csak Phoebet és Mindeet hagyta meg, majd elzárta a Főnixet az új gyémánt szíveikben.

jhnjm.jpg

 

15-ös fegyver: Ultimaton:

Őt is mesterséges evolúcióval és nanosentinel technológiával alkották. Arra tervezték, hogy a fentebb már említett, Super-Sentinel csapat tagja legyen. Mikor az A.I.M. megtámadta a Világot, Ultimaton kiszabadult, elintézte a támadókat, majd megküzdött Rozsomákkal, Fantomexszel és Küklopsszal. Végül elmenekült és az M-aszteroidán elkezdett gondolkodni az élete értelmén. A hősök követték őt és Rozsomák megölte őt egy bombával. Később feltámasztották a Világban, ahol Fantomex megbízta azzal, hogy őrizzen egy gyereket akit Apokalipszis véréből alkottak. 
Ultimaton képes repülni és elnyerni az elektromágneses sugárzást. Ezek mellett szupererős és szívós is. Azt álltja tud festeni.

2460948-ultimaton_1.jpg

 

 

16-os fegyver: Allgod:

Ez egy "élő vallás" (igazából egy vírus), ami megtámadja a hívőket. Egyedül az ateisták immunisak a hatására.

bnmkjhnm.png

 

Mínusz fegyver:

Ez a program kicsit különbözik az előzőektől ugyanis nem szuperkatonákat akartak gyártani, hanem fegyvereket ellenük.
Amikor az USA kormánya elkezdett dolgozni egy szuperkatonákból álló sereg megalkotásán, Schumann professzor felvetette az aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, ha a szuperkatonák a háború vége után visszatérnek és elfoglalják Amerikát. Javasolta, hogy készítsenek egy különleges robotot, TESS-t, ami képes lenne semlegesíteni a szuperkatonákat. Az FDR engedélyezte a projektet. Mivel Dr. Abraham Erskine, az egyetlen ember aki tudta, hogy hogyan kell szuperkatonákat csinálni meghalt, a TESS program feleslegessé vált. Megvonták a támogatást és Schumannak megparancsolták, hogy pusztítsa el a projektet, viszont ő inkább folytatta a munkát rajta a Közel-Keleten. Befejezte a robotot és beprogramozta, hogy ölje meg Amerika Kapitányt.
A SHIELD több tudóst is pénzelt, hogy készítsenek vészkapcsolókat amikkel semlegesíteni lehetne a Plusz Fegyver program alanyait. Mikor Horace Littleton részlegétől megvonták a támogatást, beinjektálta magába az LSD alapú szuperkatonaszérumot amit készített és felvette a Dr. Elmebuborék nevet. Képes lett elmebuborékokat csinálni, amikkel foglyul ejtheti az ellenfeleit egy virtuális valóságban, ahol a legszebb álmaik valóra válnak. Azokat akik beleragadnak egy ilyen elmebuborákba, képes illúziókkal irányítani. Az egyetlen kiút a "virtuális öngyilkosság".

3werggf.jpg

 

Köszönöm, hogy végigolvastad. Remélem tudtam olyat írni amit még nem tudtál.

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2816717664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása