Szuperhősök Világa

Szuperhősök Világa

Ki lehetne a Bosszúállók 5 főgonosza, Dr Doom helyett?

2024. július 28. - Egy Képregény fan

Ki lehetne a Bosszúállók 5 főgonosza, Dr Doom helyett?
 

Hali! Szóval..... ja. Ezt a blogposztot pár héttel a Comic-Con előtt kezdtem el írni és gondoltam jó spekuláció vagy beszédindító lehetne, de nem volt időm és életkedvem befejezni, szóval kicsit csúszott. 
Ahelyett, hogy kukáztam volna kemény 6 percnyi munkámat, inkább úgy döntöttem, hogy kicsit átírom ezt, mert még így is valamennyire releváns tud lenni.
Szóval, ha dobjuk RDJ-Doomot, akkor kit szeretnétek a Bosszúállók 5 főgonoszaként látni? Összeírtam néhány opciót, akik szerintem jobb alternatívák lennének, mint a MutliverziDoomozás.
0.jpg

Kezdjük a multiverzumosdival és haldjunk lassan az aránylag földhözragadtabb sztorik felé.

 

Fekete Hattyú, a Térképészek és a Fekete Papok

Először beszéljünk kicsit a Time Runs Out-ról. Ez az időszak 2013-ban kezdődött és egészen a 2015-ös Titkos Háborúk megjelenéséig tartott. Leegyszerűsítve, a multiverzum haldoklik a Túlontúliak miatt és Térfúziók milliárdjai történnek meg, ezzel elpusztítva egész világokat. Ezen esemény miatt létrejön több csoport is.
A Fekete Hattyúk egy csak nőkből álló szekta, amit Dr Doom hozott létre, hogy elpusztítsák az összes Molekulaembert a Multiverzumban, ezáltal megakadályozva a Túlontúliak tervét. Később Doom taktikát váltott és nem informálta erről a Hattyúkat, akik emiatt szintén taktikát váltottak és elkezdtek Földeket pusztítani, hogy ezzel időt nyerjenek a többinek.
A Térképészek egy seregnyi robot, akik a Túlontúliaknak dolgoztak. A Térfúziókon keresztül Földről-Földre jártak, kifosztották a nyersanyagaikat és megölték azokat, akik megakadályozhatnák az univerzumok pusztulását.
A Fekete Papok hatalmas erejű lények, akik tulajdonképpen a multiverzum antitestei a Térfúziókra nézve. A céljuk az, hogy elpusztítsák a különböző Földeket, ezzel megakadályozva, hogy a pusztulásuk magával rántsa az egész univerzumukat.
Ezek a koncepciók könnyen átültethetőek lennének egy filmbe. Nem kell mindhárom, lehet csak egy vagy két csoportot bedobni a filmbe, de az alap egyszerű. Elkezdődik egy Térfúzió és egy sereg jön át egy másik világról, akik el akarják pusztítani a bolygót, ezért a Föld hőseinek össze kell fognia, hogy megállítsák. Ha mindhárom csoportot használják, akkor lehet őket különböző típusú fenyegetésekként használni. A Fekete Papok jó ellenfelek lennének a mágikus hősöknek (pl. Strange és Clea), a Térképészek a tudományosabb/teches hősöknek (pl. Hadigép és az F4), a Fekete Hattyúk pedig a földhözragadtabb karaktereknek (Amerika Kapitány és a Mennydörgők).2.jpg

 

Strange Tábornok

A Multiverzum Sagaban visszatérő koncepció az, hogy Strange általában a rossz útra téved a párhuzamos univerzumokban. A 838-as Strange a Darkholdot használta és emiatt elpusztított egy másik univerzumot, Sinister Strange a Darkholdot használta és elpusztította a saját univerzumát, Strange Supreme a Darkhold nélkül pusztította el a saját univerzumát, majd megpróbált végezni több nagy erejű lénnyel, hogy visszaállítsa azt. Ez érthető, elvégre a karakter a képregényekben is kénytelen folyamatosan alkut kötni az ördöggel a nagyobb jó érdekében, így nem meglepő, ha egyes valóságokban átesik a ló túloldalára.
Én elővennék valamit, vagyis valakit az újabb képregényekből, a Tábornokot. Leegyszerűsítve a sztorit (Spoilerek a jelenleg futó Doctor Strange sorozatra nézve), a Vishanti betoborozta Stranget egy háborúba a Hamvak Hármassága ellen. Strange 5000 éven keresztül harcolt, vezetett seregeket, nézte, ahogy a bajtársai újra és újra meghalnak, valamint belekényszerült abba, hogy meghozzon több olyan döntést is, amik megtörnének egy átlag embert. Strange orvosból, a háború kutyájává vált és a Hamvak Háromsága végül hajlandó volt tűzszünetet kötni, azért cserébe, ha a a Vishanti elintézi a Tábornokot. Amit meg is tettek, de végül a Tábornok visszatér és szembekerült Stephennel és Cleaval.
Szerintem ezt picit megváltoztatva simán lehetne adaptálni, multiverzális környezetben. Most képzeljük csak el. Egy párhuzamos univerzum, ami már hosszú ideje folyamatosan Térfúziókba keveredik. A világ hősei emiatt folyamatosan kénytelenek háborúba indulni a másik valósággal. Már évtizedek óta ez megy és már csak Strange maradt, aki mindenféle sötét alkukat kötött, mindenféle gonosz hatalmakkal. Talán el is vette más univerzumok hőseinek ereklyéit, például a Tíz Gyűrűt és a Quantum Bandázst. Most viszont elkezdődik egy Térfúzió a főuniverzummal és kénytelen újra szembeszállni egy másik Föld Legnagyobb Hőseivel.3.jpg

X-Men

Valószínűleg soha nem fogjuk látni a "Bosszúállók vs X-Men" sztorit az MCU-ban, legalábbis képregényhűen tuti nem (Ami nem is baj.) Viszont többen is felhozták, hogyha mostanában olyannyira szeretik visszahozogatni az FOX-Meneket, akkor simán csinálhatnának egy AvX sztorit, amiben egy Térfúzió miatt szembekerül a Szent Idővonal és a FOX-Men filmek világa vagy az X97-esített FOX-Men világa. Így az X-Mennek és a Bosszúállóknak háborúba kell menniük egymás ellen, ha azt akarják, hogy legalább az egyikőjük világa túlélje.
Így amúgy lehetne folytatni a The Marvels stáblistás jelenetével elkezdett sztorit és nagy szerepet lehetne adni Monicanak.4.jpg

Squadron Supreme

Egy másik univerzum hősei, egy csapatnyi Igazság Ligája koppintás kénytelen szembeszállni a Bosszúállókkal, hogy megmentsék a világukat. Ezen a ponton nem hiszem, hogy jobban részletezzem kell.
A Time Runs Out alatt történt hasonló, mikor az Illuminátusok szembekerültek a Nagy Szövetséggel, a 4290001-es Föld védelmezőivel, akik igazából a Marvel Igazság Ligája. Nem csak képességek terén, hanem ideálokban is, ugyanis a Nagy Szövetség egy elég optimisztikus csapat, akik hisznek a reményben és abban, hogy találnak egy megoldást a Térfúzióra, mielőtt túl késő. Így eléggé elszörnyednek, mikor találkoznak az Illuminatival, egy másik világ hőseivel, akik épp egy antianyag bombával akarják elpusztítani a bolygót, hogy megmentsék a sajátjukat.5.jpg

 

Az Alkotó

Az eredeti Újvilági univerzum Reed Richardsa az Ultimátum nevezetű esemény után szépen szólva megkattant és tömeggyilkos gonosz tudós lett belőle.
Vele is el lehetne játszani az egész "Gonosztevő egy másik univerzumból jön, hogy elpusztítsa a világot" dolgot.
Visszahozhatnák a szerepre valamelyik korábbi színészt, aki Mr Fantasztikust játszotta. Gruffudnak állítólag van valami beefje a Marvellel és Krasinski a saját dolgaival van elfoglalva, de Miles Teller remek színész és szerintem hozná a szerepet.11.jpg

 

Másik Kang

A csávónak végtelen számú variánsa van, akik közül néhányan űrlények és gyík emberek. Nem értem miért ne lehetne recastingolni őt.
Sőt, mondogatom már egy ideje, hogyha komolyan el akarják szeparálni az új Kanget a többitől és azt akarják, hogy RDJ játsza a következő film gonoszát, akkor simán csinálhatnának valami új Újvilágis dolgot.
Kis spoiler az Ultimate Invasion szériára nézve. A sorozatban találkozhatunk a Föld-6160 Kangjével és elég egyértelművé tették, hogy Tony Stark fog ezen valóság Hódítójává válni.
Szerintem valami hasonlót meg lehetne lépni. Képzeljünk el egy párhuzamos univerzumot, ahol a Bosszúállók megpróbálkoztak a Csettintés visszafordításával, de nem jártak sikerrel és ennek következtében mindenki meghal, akit Tony szeretett. Azóta megszállotja lett az időutazásnak, de hiába is próbálkozik, nem képes úgy alakítani az idővonalat, hogy visszaszerezze azt, amit elvesztett. A folyamatos időutazásai viszont Térfúziókat idéznek elő, ami miatt szembekerül a Szent Idővonal hőseivel és mikor rájön, hogy ez az a világ, ahol annó sikerrel jártak, úgy dönt, hogy bármi áron megvédi. Megteszi azt, amit oly sok évvel ezelőtt akart. Pajzsot emel a világ köré, viszont ez csak akkor működik, ha megszabadítja az embereket a szabadságuktól. Így ismét felmerül a kérdés. Mi fontosabb? A szabadság vagy a biztonság? 
Vagy Tony Felsőbbrendű Vasemberré vállhatna a bukás után és kb ugyanezt meg lehetne csinálni, csak időutazás nélkül.6.jpg

 

Multiverzális Mesterbűnözők

Építsünk a korábbi Felsőbbrendű Vasember ötletre. A Jason Aaron féle Bosszúállók képregénysorozatban debütált a Multiverzális Mesterbűnözők csapat, amit a Legfőbb Varázsló Doom hozott össze. Valami hasonlót össze lehetne hozni, csak az eredeti Bosszúállók gonosz verzióival.
Felsőbbrendű Vasember, Hydra Kapitány és a Maestro kezdetnek. A másik háromnak nemtudom kit lehetne bedobni.
Érdekes sztorit lehetne kerekíteni abból, hogy a hősöknek szembe kell nézniük az előző generáció gonosz variánsaival.collage1.jpg

Maestro

Már említettem többször is, de szerintem az egyetlen megoldást, hogy valamennyire jó sztorit tudjanak kikerekíteni egy esetleges Hulk Világháború filmből az az, ha behozzák a Maestrot és őt teszik meg a sztori antagonistájának.
Az ötletem erre.: Egy lehetséges jövőben Banner már nem képes kordában tartani a Hulkot, így az elszabadul és hatalmas pusztítást végez. Emiatt a Bosszúállók kénytelenek újra összefogni, hogy megállítsák, majd egy kis csoport úgy dönt, hogy itt az ideje véglegesen elintézni őt. Ezért száműzik őt egy olyan dimenzióba, ahol nincs más, akinek árthatna, viszont idővel a Hulk kiszabadul és visszatér a Földre, csakhogy ekkorra már évtizedek teltek el. A Föld már egy sivár pusztaság egy atomkatasztrófa miatt. Hulk a túlélők vezetőjévé válik és az évtizedek alatt egy egész dinasztiát nemz. Ő válik a Maestrová. Megtalálja az időutazó technológiát, így a seregével visszamegy a jelenbe, hogy bosszút álljon, azért, amit tettek vele és, hogy megakadályozza azt a bizonyos atomkatasztrófát, ami miatt elpusztult a bolygó nagyrésze.
A film nagyobb fókuszt helyezhetne Bannerre, valamint a Hulkkal való kapcsolatára. Sőt, lehetne egy önmagát beteljesítő profécia, mikoris a Maestro visszatérése miatt szabadul el Hulk.
7.jpg

A Kree:

Valamennyire eltávolodunk a Multiverzumos dolgoktól, de nem teljesen. A Time Runs Out-ban van egy sztori, amikor a Shi'ar birodalom rájön arra, hogy mi megy a Multiverzumban és, hogy csak akkor lehet megakadályozni az univerzum korai halálát, ha a Föld elpusztul. Ezért Gladiátor, a birodalom ekkori császára ezért úgy dönt, hogy a nagyobb jó érdekében, megsemmisítik a bolygót.
A Shi'ar még nem debütált az MCU-ban, de a Kree birodalom igen és szerintem egy ilyen sztoriban simán le lehetne cserélni rájuk a Shi'art.
Vagy esetleg jöhetnének azért a Földre, hogy kiírtsák a skrull populációt. Esetleg megpróbálhatnák kihasználni az emberiség paranoiáját és felajánlhatnák a segítségüket, valamiért cserébe.
Így amúgy esetleg lehetne folytatni a karpereces sztoriszálat is, azaz vissza lehetne hozni Ms Marvelt és Shang-Chit. Ha Destin Daniel Cretton maradt volna a film rendezője, akkor egy ilyen sztori szerintem működhetett volna.8.jpg

Khonshu Kora

Rühellném ezt, de attól még elképzelhető opciónak tartom.
Az "Age of Khonshu" egy aránylag új történet, amiről Jason Aaron Bosszúállók képregénysorozatában olvashattok.
A sztori lényegében arról szól, hogy Holdlovag ismét Khonshu szolgálatába áll, hogy megállítsák Mephistot. Marc ellopja Vasököl, Szellemlovas és Doctor Strange erejét, valamint a Mjölnirt is és Khonshu ezek segítségével átveszi a világ felett az uralmat. (Annak ellenére, hogy mennyire nagy volomenű sztori, 4 számban letudják és utána minden visszaáll a régi kerékvágásba, mintha mi se történt volna és amúgy MK későbbi sorozatán kívül semmi másra nem hat ki igazán.
)
Mint írtam, rühelném ezt, de simán megvalósítható lenne az MCU-ban, ha azt mondjuk, hogy itt Jake Lockley Khonshu szófogadó katonája és adnak valami komolyabb okot Khonshunak arra, hogy világuralomra törjön.9.jpg

 

Ultron, újra:

Ultronnak pont az a lényege, hogy mivel egy program, ezért annyiszor tud visszatérni, ahányszor csak a sztori megkívánja. Ezermegegy különböző sztorit lehetne vele csinálni.
Visszahozhatnák valamilyen módon a Végtelen Ultront a "What If...?"-ből. Álruhában összeszedhenté ő a Mesterbűnözőket. Visszahozhatnák őt a Phallanx vagy valami másik idegen flotta vezetőjeként. A karaktere lényegében egy aranybánya. Nem lenne túl nehéz csinálni vele egy újabb remek sztorit, tekintve, hogy a képregényekben is sok jó sztorija van.10.jpg

A Mesterbűnözők szökése:

Azoknak, akik olvasták a Bendis féle Új Bosszúállókat bizonyára ismerős a "Szökés" sztori, viszont az Earth's Mightiest Heroes sorozat is adaptálta ezt valamennyire.
A történet lényegében arról szól, hogy börtönlázadás tör ki a Raft-ben, ami miatt kiszabadul egy csomó szuperbűnöző. Néhány szuperhős pedig összegyűlik, hogy megfékezzék a szökést.
Az EMH sorozatban kicsit tovább is vitték ezt és az első évad egy elég nagy része arra megy rá, hogy újra elfogják a szökött szuperbűnözőket.
Ez szerintem simán működhetne az MCU-ban. Persze kissé problémás, két oknál fogva. Egyrészt a Raft valahol az óceán közepén van, szóval közel sem olyan könnyű onnan megszökni, mint a képregényes Raft-ből, ami nincs is olyan messze New Yorktól. Persze ezt a problémát annyival meg lehetne oldani, hogy valamilyen oknál fogva ideiglenesen áthelyezik a szuperbűnözőket a Raft-ből a Rykersbe és a szállítás során történik egy baki, ami miatt a bűnözők kiszabadulnak.
A másik probléma az az, hogy elég kevés olyan szuperbűnöző van az MCU-ban, aki jelenleg él és szuperhumán börtönben van. Ugye a Raft-nek jelenleg három ismert rabja van. Zemo, Trish Walker, másnéven Pokolcica, valamint Willis Stryker, azaz Diamondback. Valamint ott a Kárelhárítás Supermax börtöne is, aminek.... nincs egy ismert rabja sem.
Ha élünk a Rykerses ötlettel, akkor ott van még Keselyű, Sokkoló és Skorpió is (Legalábbis a Hazatérésben nem említik a börtön nevét, szóval most az lesz.) viszont ők a felszereléseik nélkül aligha jelentenek veszélyt.
Persze jönnek még filmek és sorozatok, amiknek a gonosztevői túlélhetik az adott produkciót és börtönbe kerülhetnek. Ott van Célpont, a Csuklya, Bullett, Múzsa, a Zord Kaszás, Sentry, Vezető, az új Diamondback, valamint a Kígyó Társaság más tagjai és még nemtudomkik simán bekerülhetnek a Raft-be, de mindenképp elég szegényes lenne a felhozatal.
Ezt lehet problémaként kezelni, de lehet alkalomként kezelni a világépítésre. Simán be lehet magyarázni, hogy van egy csomó D listás szuperbűnöző, akiket a hősök a filmjeik között elintéztek és annyira felejthetőek, hogy mégcsak meg se említették őket.
Így simán összeállhatna amúgy a Mesterbűnözők csapata is.12.jpg

 Köszönöm, hogy végigolvastad. Te mit gondolsz? Ha dobják RDJ-Doomot, akkor kit vagy kiket szeretnétek látni az A5 antagonistájának szerepében?

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7118291655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása