Szuperhősök Világa

Szuperhősök Világa

Amerika Kapitány: Szép Új Világ - Előzetes Elemzés

2024. július 12. - Egy Képregény fan

Amerika Kapitány: Szép Új Világ - Előzetes Elemzés

Halihó! Nem elég, hogy a héten kaptunk egy előzetest az Agatha sorozathoz, még megjelent az "Amerika Kapitány: Szép Új Világ" első előzetese is, ami természetesen újabb rövidke elemzést jelent.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-37_screenshot.jpg

Az előzetes azzal a jelenetsorral nyit, amit pár hónappal ezelőtt, a CinemaConon is levetítettek. Sam találkozik az Amerikai Egyesült Államok új elnökével, Thadeus Ross-szal, akit immáron Harrison Ford játszik. A karakter korábban feltűnt a Hihetetlen Hulkban, a Polgárháborúban, a Fekete Özvegyben és a legutóbbi két Bosszúállók filmben is.
Tekintettel arra, hogy az emberek kék színű táblákat tartanak fel, szerintem több, mint valószínű, hogy a demoktraták jelölték őt. Valószínűleg nem lesz releváns a film során, de úgy gondoltam érdemes lenne rámutatni erre.
Amúgy megjegyezném, hogy kíváncsi vagyok az in-universe gondolatmenetre, ami ahoz vezetetett, hogy jelöltették a csávót, akinek a Szokóviai Egyezményt köszönhetjük, ami közvetetten a bolygó népességének felének halálát eredményezte.
Másik amúgy, hogy ezek szerint Furynak igaza volt és Ritson tényleg elvesztette a választást a Titkos Invázió végén hallható paranoiás uszító beszéde miatt.
Az MCU tényleg nagyon gyönyörűen tükrözi a valóságot. Totál irrealisztikus lenne, ha a választáson lenne egy jó opció, ahelyett, hogy arról kell dönteni melyik a kisebb rossz.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-5_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-18_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-15_screenshot.jpg

Ebben a jelenetben amúgy a háttérben láthatjuk Xosha Roquemore karakterét. Állítólag Leila Taylort, Sam új love interestjét fogja játszani a filmben. Láthatóan Rossnak dolgozik.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-21_screenshot.jpg

Ross ebben a jelenetben arról beszél, hogy szeretne az "Amerika Kapitány" titulust újra hivatalos katonai pozícióvá tenni. Sam láthatóan nincs oda túlságosan az ötletért, ami érthető, tekintve, hogyha belemegy, de nem ért egyet a parancsal, amit kap, akkor valószínűleg hadbíróság elé állítanák és megfosztanák őt az Amerika Kapitány titulustól.
A Cinema-Conon ebből a jelenetből többet is levetítettek. Itt Ross megemlíti azt is, hogy azt akarja, hogy Sam újra összeszedje a Bosszúállókat.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-18_screenshot.jpg

Közben láthatunk néhány jelenetrészletet, egy tengeri-légi csatáról. Az előzetes egy későbbi pontján kiderül, hogy itt Sam is részt vesz a harcban. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a jelenet Tiamut szigeténél játszódik. A vadászgépek Japánhoz tartoznak.
Állítólag több ország is pályázik Tiamut holttestére, ugyanis tele van nyersanyagokkal, amik közül az egyik egy igen értékes és ritka fém, az adamantium. A képregényekben ez az egyik legerősebb ismert fém, ami a vibrániummal is vetekedik. Ez borítja Rozsomák csontjait és még több másik mutáns felerősítéséhez is használták.
Érdekesmód az egyik ország, ami a jelek szerint meg akarja szerezni az adamantiumot az Japán, mint ahogy azt láthatjuk a vadászgépek szárnyain. A képregényekben Logan elég szorosan köthető a szigetországhoz, ugyanis éveket töltött ott, valamint innen származik az egyik legnagyobb ellensége, az Ezüst Szamuráj.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-26_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-32_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-31_screenshot.jpg

Felbukkan a Shira Haas által játszott Sabra, akire csak a civil nevén, Ruth Bat-Seraphként fognak hivatkozni a filmben, tekintettel arra, hogy nem lenne túl bölcs húzás, ha a karakter egy népírtással osztozna egy néven.
A karakter a képregényekben egy Izraeli mutáns, aki a Mossadnak dolgozik. Az MCU-ban állítólag kicsit megváltoztatják a dolgokat és inkább egy CIA ügynök lesz. Az még kérdéses, hogy mutáns marad-e, de ha hihetünk a pletykáknak, akkor vannak képességei a filmben. 
Valamint, ha hihetünk a pletykáknak, a karakter marad Izraeli számazású, mert értelemszerűen tök jó ötlet pont most behozni egy ilyen karaktert.
Őszintén szólva rohadtul nem is értem a gondolatmenetet. Ő egy Hulk karakter, nem Amerika Kapitány karakter és, ha tényleg csak egy random ügynököt csináltak belőle, akkor simán szerepelhetne a filmben helyette Sharon Carter. Az emberek szeretik őt és Sabraval ellentétben nem hihetetlenül problematikus. 
captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-27_screenshot.jpg

Feltűnik Giancarlo Esposito is, akiről még nem tudjuk biztosra, hogy kit jászik. Egyes pletykák szerint George Washington Bridge karakterét fogja alakítani, aki a képregéynekben tagja volt Kábel "Six Pack" csapatának, majd csatlakozott a SHIELD-hez. Nekik dolgozva megpróbálta levadászni Kábelt, majd később Megtorlót is.
A karakterét elvileg az újraforgatások alatt adták hozzá a filmhez.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-29_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-12_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-21_screenshot.jpg

Láthatjuk, ahogy Ross elnök egy holografikus világtérkép közepén áll. A térképen ki van emelve az USA és Franciaország. Valamint két japán férfit láthatunk Sam körül.
A pletykák szerint ez a három ország az, akik meg akarják szerezni a Tiamutban található adamantiumot.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-35_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-37_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-36_screenshot.jpg

Sam, Joaquin és Isaiah Bradley ezen a bemutatón vesznek részt, mikor Isaiah egyszercsak felkel, elveszi az egyik ügynök fegyverét, majd rálő az elnökre.
A Cinema-Con-on ebből a részből is többet vetítettek le. A jelen lévők elmondása alapján hallani lehet valami dallamot és amiatt kattan be Isaiah és fordul az elnök ellen. Ez engem ez eléggé emlékeztetett a képregényes Madbombra. Ez egy szónikus eszköz, amitől az emberek bekattannak és egymásnak esnek. Lehetséges, hogy erről van itt szó, csak a Madbomb itt csak Isaiaht őrjítette meg. Lehetséges, hogy azért, mert ő az egyetlen szuperkatona ott? 
Lenne értelme a dolognak, tekintve, hogy a film főgonosza elvileg a Vezető lesz, aki nemcsak egy szuperintelligens ember, aki meg tudna építeni egy hasonló szerkezetet, de foglalkozott már szuperkatonákkal, Hulk és Förtelem személyében.  
Emellett megjegyezném, hogy annó a Madbomb sztorit akarták adaptálni az Amerika Kapitány 3-ban, de Feige közbelépett, mert ő a Polgárháborút szerette volna adaptálni.
Ezután amúgy Isaiah kiugrik a Fehér Ház ablakán.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-38_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-44_screenshot.jpgunnamed.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-50_screenshot.jpg

Sam ezután azt mondja Rossnak, hogy a belső köre kompromitálódott. Namost felhoznám, hogy korábban Ruthot egy kihallgatóban láttuk és állítólag a karaktere Ross egyik személyes testőre lesz.
Eléggé úgy tűnik, hogy vádolják valamivel a gyilkossági kísérlettel kapcsolatban. Ha a Madbomb minden szuperhumánra kihat, akkor lehet, hogy ő is rátamadt az elnökre? Vagy szimplán azt gondolják, hogy ő juttatta be az eszközt?captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-54_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-27_screenshot.jpg

Sam és Joaquin ezután betörnek egy műholdállomásra, ahol valaki berendezett egy elég kínzókamra-szerű labort. Valószínűleg a Vezető innen irányította a dolgokat.
Az előzetes egy későbbi pontján láthatjuk, ahogy Sam itt katonákkal harcol.
captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-56_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_0-58_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-0_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-10_screenshot.jpg

Ezután láthatjuk, ahogy Sam ismét katonákkal harcol. Itt még azt a ruhát viseli, amit a "Sólyom és a Tél Katonája" sorozat utolsó epizódjában. Leszámítva a fejrészt, mert az lecserélte egy sima repülősszemcsire.
Ennél a jelenetnél láthatjuk, hogy G.W. Bridge telefonon beszélget valakivel, miközben a Vezető hangját hallhatjuk, ahogy globális hatalmak változásáról beszél.
Ez a rész valószínűleg a film elején játszódik. Állítólag a film nyitó akciójelenetét dolgozták újra és itt adták hozzá Esposito karakterét.
captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-2_screenshot.jpg
captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-3_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-4_screenshot.jpg

Láthatjuk, ahogy megtámadnak egy repülőgéphordozót. Leila és Ruth is a hajón vannak. Láthatjuk azt is, ahogy Sam és Joaquin, azaz az új Amerika Kapitány és Sólyom beszállnak a harcba. Itt mindketten viselik a repülőssisakjaikat, amiket már láttunk a promóképeken.
Sam itt láthatóan átlépi a hangsebességet.
Egyre egyértelműbb, hogy ez Tiamut kezénél játszódik.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-7_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-8_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-13_screenshot_1.jpg
captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-31_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-34_screenshot.jpgnew-captain-america-brave-new-world-promo-art-reveals-caps-v0-nhrlggkcgwxc1.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-35_screenshot.jpg

Láthatunk egy katonai temetést. A forgatási képek alapján Sam, Leila, Ruth, valamint a több, mint két év évtized után visszatérő Betty Ross is jelen lesznek a temetésen.
Lehet, hogy ez Ross elnök temetése? Lehet, hogy megjátszották a halálát, mint a képregényekben?
A képregényekben van egy sztori, amikor Ross tábornok megjátsza a saját halálát, amit egy titkos társaság Amerika Kapitányra ken. Lehet itt is hasonló dolgot játszanak meg? A Vezető megjátsza Ross halálát, majd a gyilkosságot Amerika Kapitányra keni. Viszont igazából csak foglyul ejti Rosst és Vörös Hulkot csinál belőle.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-8_screenshot_1.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-9_screenshot_1.jpg

Láthatjuk, ahogy Sam szembenéz egy felé haladó quinjettel, a Fehéz Háznál.
Ross itt megjelenik a sajtó előtt és katonák tüzelnek valakire. Feltételezhetően Amerika Kapitányra. Valószínűleg itt fog játszódni a film végső harca, Amerika Kapitány és Vörös Hulk között.
Még látható is valamennyire, ahogy hatalmas pusztítást végez a Fehér Házon, ahogy Vörös Hulk átugrik rajta. (Ott a zászló alatt látszó kis piros ízé szerintem ő lesz. Vagy csak a quinjet csapódik bele és még nincsenek készen az effektek.)
Véégül pedig láthatjuk Vörös Hulkot, aki elkapja Amerika Kapitány pajzsát és a földbe vágja.captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-30_screenshot.jpg
captain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-14_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-15_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-15_screenshot_1.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-16_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-25_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-43_screenshot.jpgcaptain_america_brave_new_world_official_teaser_in_theaters_february_14_2025_1-44_screenshot.jpg

 

A filmhez kaptunk is egy új posztert.

450736495_3598561567121725_5672528926352070710_n.jpg

Ennyi lenne. Köszönöm, hogy végigolvastad. Remélem tudtam újat mondani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3418445597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása